2022. december 23. | 08:17

Megszólalt az autós, akit november 16-án egy figyelmetlen kamionos betolt egy másik teherautó pótkocsija alá.

A Magyar Közút munkatársai készítettek interjút azzal a nővel, aki még novemberben egy elképesztő baleset részese volt. Egy alapból is veszélyes előzésbe kezdtek a szembe sávban, ami miatt a nő előtt haladó kamionnak fékeznie kellett.

Szinte meg is állt az előtte haladó teherautó, emiatt kellő követési távolsággal a nő is állóra lassított Suzuki Vitarájával. Ekkor viszont a mögötte haladó másik kamion fékezés nélkül csapódott bele és betolta autóját a másik teherautó pótkocsija alá.

A roncsok alapján azt hinnénk, hogy a nőnek esélye sem volt a túlélésre és az interjúban elmondta, felkészült arra, hogy itt most ő meg fog halni. Felejthetetlenek maradnak a roncsolódó hangok és a nyikorgás, ami a baleset közben történt.

Majd pár másodperccel később magzatpózzal védekezve az ütközés ellen egyszer csak kinyitotta szemeit és arra eszmélt, hogy él és emberek próbálnak neki segíteni. Persze a mentők és tűzoltók kiérkezését meg kellett várni, az autó bizonyos részeit úgy vágták le róla, hogy kiszaabdíthassák.

A történet érdekessége, hogy könnyebb sérülésekkel megúszta és rövid ellátás után még aznap este visszamentek megnézni a roncsokat, ahogy felrakják a trélerre. Látták, hogy az autóból szinte semmi sem maradt, csak egy kockává préselt fémdarab.

Ezután másnap erősen elkezdett fájni a feje és hányingere volt huzamosabb ideig, ami miatt visszament vizsgálatra. A nő agyrázkódást és nyaki sérülést szenvedett, ami miatt most egy ideig együtt kell élnie ezekkel a tünetekkel.

A baleset tekintetében mégis elképesztő, hogy csak ennyire sérült meg és még csak nem is tántorították el a vezetéstől a történtek. Bár az biztos, hogy az általa futott hosszabb utakra innentől egy nagyobb és biztonságosabb autót fognak venni, elmondása szerint ha kisebb autóban ült volna, biztosan nem éli túl.

Magát egyébként jó sofőrnek tartja, munkájából kifolyólag volt olyan időszak, hogy több száz kilométert ment naponta. Mivel a párja autószerelő, járműveik mindig a legmegfelelőbb műszaki állapotban vannak és akkor is egy jó minőségű téli gumi volt az autón, emiatt is tudott megállni az előtte fékező kamion mögött.

Persze egy ilyen esetre szinte lehetetlen felkészülni és az is biztos, hogy mély nyomot hagy az emberben. A baleset után a nő viszont nem feltétlen traumaként tekint vissza a történtekre, inkább úgy tud barátkozni a gondolattal, hogy beszélnek róla.

A hihetetlen történet megértését a Magyar Közút az interjúban animációkkal és ábrákkal szemlélteti. Viszont abba is érdekes belelátni, hogy milyen lehetett átélni egy ilyen reménytelennek tűnő balesetet.

Magyar Közút Nonprofit Zrt.