szombat - 2023. szeptember 23.
17.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 660 Ft
100 711 Ft
D 681 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Eladóvá vált egy Alfa Romeo, melyből csak 7 darab készült

2021. január 14. | 13:17

Nagyon ritka ez az olasz masina.

Eladósorba került egy 2019-es Alfa Romeo Disco Volante Spyder, ebből a modellből mindösszesen 7 példány létezik a világon. Konkrét vételárról még nem tudni, de biztos, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki haza akarja vinni az autót, amely éppen annyira egyedi, mint amennyire ritka.

A 8C-alapú autó az 1952-es Alfa Romeo C52-es sportkocsi és a Disco Volante Coupé vonalait örökölte, 0,25-ös légellenállási együtthatója pedig a párját ritkítja. A különleges modell létrehozásában aktívan segédkezett a neves olasz karosszériaépítő-műhely, a Touring Superleggera.

A Disco Volante Spyder tető helyett két eltávolítható, 3,5 kilogrammos szénszálas panelt kapott, hogy esős időben is lehessen a kocsival közlekedni. A sárvédők, a kerékjárati ívek a dicső múltat idézik fel (a jellegzetes hűtőráccsal egyetemben), míg a hatalmas hátsó diffúzor már a modernkori irányzatoknak felel meg. Az egyedi négykerekű speciális karosszériája alatt egy Alfa Romeo 8C Competizione-váz található.

A Disco Volante Spyder esetében nincs két egyforma színű példány, az eladóvá vált Spyder zöldre lett festve, mint látható. A kiválasztott színárnyalat az utastérben is markánsan fellelhető. A Touring Superleggera szakemberei az ülések közé emléktáblát is tettek, nehogy elfeledkezzen az ember arról, hogy milyen ritka autó került a birtokába.

A gépkocsi lelke egy 4,7 literes, V8-as motor, amely 444 lóerő és 480 Nm nyomaték leadására alkalmas. A hátsó kerekekhez egy hatfokozatú, kormányról is kapcsolható szekvenciális váltó kapcsolódik. A képeken megcsodálható Spyder 16 000 kilométert ment napjainkig, az abroncsokat és a fékeket nemrég cserélték ki, azok vadiújnak számítanak. Konkrét vételárat még nem mondott az eladó, Niki Hasler, de biztos, hogy nagyon sok pénzt kell majd letenni az asztalra az autóért cserébe.

Így válna naggyá a Renault – a küldetés neve: “RENAULUTION” Októberben pilóta nélküli IndyCar verseny jöhet Indianapolisban

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!