vasárnap - 2023. május 28.
17.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 566 Ft
100 612 Ft
D 551 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Elárverezett luxusautók miatt fizethet kártérítést az állam az adófizetők pénzéből

2022. január 14. | 13:42

Az eladott kocsikból kettőt biztosan forgalomba helyeztek Magyarországon.

A NAV törvénytelenül adhatta el azokat a luxusautókat, melyeket egy adócsalási ügy felgöndörítése közben foglalt le. A lépés miatt kártérítési pert indított a járművek bérbeadásával foglalkozó német cég, tudta meg az RTL Híradó.

A NAV tavaly szeptemberi árverésén egy Lamborghini Aventador, egy Bentley Continental, egy Porsche Panamera Turbo 971 és egy Porsche Panamera 971 is kalapács alá került. Ezeket az a győri kötődésű férfi lízingelte, aki a gyanú szerint több milliárd forint áfát csalt el a bűntársaival. Ugyanarról az emberről van szó, aki a járvány első hulláma idején a Lambóval és a Bentley-vel szájmaszkokat szállított a kórházba és az idősotthonba.

A probléma forrása az, hogy az eladott kocsik nem a gyanúsítottak tulajdonában voltak, az adócsalók csak bérelték azokat. Erre a tényre a német cég magyar vezetője, Apáti Csaba azonnal felhívta a hatóság figyelmét. Azt remélték, hogy visszakapják az autókat, októberben viszont arról értesítették a német céget, hogy azok nincsenek már meg, továbbadták őket.

Apáti az RTL Híradónak elmondta, hogy kettő autót biztosan forgalomba helyeztek Magyarországon úgy, hogy a mai napig neki kell fizetnie a törlesztőrészleteket Németországban. Hozzátette, hogy a törzskönyvek a német bankoknál várnak átvételre.

Az A.B. Dienstleistungs Gmbh. értetlenül áll a történtek előtt, de nem hagyja annyiban a dolgot: a cég kártérítési pert indított január első hetében. Az ügyvédek állítása szerint eddig 500 000 euró, mai árfolyamon 178 000 000 forint kár érte a vállalatot, emiatt citálják a bíróság elé a NAV-ot. Ha a cég megnyeri a pert, akkor a kártérítést a magyar államnak kell kifizetnie az adófizetők pénzéből. A NAV az RTL megkeresésére annyit közölt, hogy egy későbbi időpontban majd nyilatkozik az ügyről.

RTL Híradó

Napi.hu

2030-ra a Renault is tisztán elektromossá válik Európában Így borogat autókat a GTA 5 ihlette Ramp Buggy – VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!