Rendőrségi szuperautókról már többször hallottunk, ezek a verdák a bűnüldözés mellett arra is jók, hogy életeket mentsenek. Tudják ezt jól Portugáliában is, ahol a Nemzeti Gárda jóvoltából szervszállító autóvá avanzsált egy korábban lefoglalt Nissan GT-R.

Szervszállításra befogott Nissan GT-R

Nem kell különösebben ecsetelni, hogy a szervszállításra befogott járműnek miért kell gyorsnak lennie, az elvesztegetett másodpercek a beteg életébe kerülhetnek. A gyártó folyamatosan frissítette a modellt 2007 óta, ennek tudható be, hogy az aerodinamikától kezdve a hajtásláncon át a biztonsági felszerelésekkel bezárólag gyakorlatilag minden téren javulás volt tapasztalható a GT-R esetében.

Az összkerék-meghajtású kocsiban egy ikerturbós, 3,6 literes V6-os motor dolgozik, amelyhez egy hatfokozatú duplakuplungos automata sebességváltó kapcsolódik. A konkrét teljesítmény mértéke a gyártási évtől és a specifikációtól is függ, de még a legidősebb példányoknak is csak néhány másodperc kell ahhoz, hogy álló helyzetből indulva elérjék a 100 km/órás tempót. A Portugáliában hasznos szolgálatot tevő GT-R (művésznevén: Godzilla) speciális festést és matricákat, illetve vészvillogókat is kapott. Utóbbiakat használva tud szabad utat teremteni magának.