A McLaren F1 az 1990-es évek egyik legendás szuperautójának számít. A BMW M divíziója által készített 6,1 literes, V12-es szívómotor a McLaren F1 GT verziójában 627 lóerős teljesítményt és 650 newtonméter nyomatékot képes leadni. Álló helyzetből indulva csupán 3,7 másodperc alatt éri el a 100 km/h-t, a végsebessége pedig meghaladja a 320 kilométer/órát.

Tavaly augusztusban 6 milliárd forintot meghaladó összegért kelt el egy csodálatos állapotban lévő, 387 kilométert futott példány egy Angliában rendezett aukción. A TFJJ YouTube-csatornáján található felvételen a McLaren F1 a hozzá hasonlóan egzotikus és legendás sportautók társaságában köröz a legendás goodwoodi versenypályán, egy egész napos rendezvény keretében.

A McLaren F1 annyira ritka példánynak számít, hogy sokan csak különleges alkalmakon állnak ki vele a garázsból. Néhány tulajdonos azonban bátrabban gondolkodik, ők szeretnek autójukkal a határon közlekedni, és élvezni a 320 km/h körüli végsebességet egy versenypályán. A McLaren F1 elképesztő teljesítményét azonban nem mindenki képes megfelelően kezelni. Elon Musk, a Tesla első embere 2000-ben vehette át élete első szuperautóját, melyet nem sokkal később csúnyán össze is tört.

A legendás szuperautó egy olyan korszakban került a piacra, amikor még az autókban nem volt kipörgés-gátló, ABS, vagy szervokormány sem. A manapság alapvetőnek számító biztonsági kiegészítők nélkül valahol érthető, hogy az óvatosabb gyűjtők – köztük Jay Leno – nem akarják kockáztatni méregdrága autójuk épségét. A videóban szereplő sofőr azonban nem ijedős, rendesen nyomja McLaren F1 gázpedálját – neked nincs más dolgod, mint átadni magad az élménynek.