Ennek a fanatikusnak 42 Volkswagenje volt élete során

Közzétéve:
2020-09-07, 09:19

Szenvedélyes rajongóról van szó, az egyszer biztos.

A különböző autómárkákért rajongók gyakran alapítanak klubokat, szerveznek találkozókat, hogy megoszthassák tapasztalataikat a hozzájuk hasonló őrültekkel. A fanatikusok közül is kiemelkedik egy Taylor Bryant nevű amerikai férfi, akinek a Volkswagen a kedvenc márkája – élete során 42 kocsit vásárolt a wolfsburgi vállalat termékei közül.

A történet Charlestonban, az amerikai Dél-Karolina államban kezdődött. Ott élt egy fiú, aki rendszeresen elkerékpározott a helyi VW kereskedéshez, hogy megnézze a legújabb modelleket és a dolgozókat faggassa a kocsikról. Hat évvel ezután 500 dollárért megvásárolt egy 1961-es Beetle-t, miután látta az autót egy piros lámpánál, majd meggyőzte a tulajdonost, hogy adja el neki a járművet.

Taylor Bryant jól ismeri az autókat, 2001-ben diplomát is szerzett az Aiken Műszaki Főiskolán, gépjármű-technológia szakon. 12 évig technikusként dolgozott a Volkswagennél, és csak a német gyártó autóival járt. Jelenleg egy 1999-es és egy 2017-es Jetta, valamint egy 2004-es Passat-kombi áll a garázsában. Bryant szemet vetett egy felújított Karmann Ghia modellre is, valamint egy Atlast is tervez vásárolni, mivel kell a hely a két gyereknek és a négy nagyméretű kutyának.

Volkswagen-gyűjtemény

A férfi családja is osztozik a szenvedélyében. Bryant egy Golf kabriót vett a feleségének az ötödik házassági évfordulójukra, a fiuk első autója pedig egy Jetta volt. A fanatikus Volkswagen-rajongó gyakran vásárolt felújítandó autókat, melyeket kipofozva eladott, hogy finanszírozni tudja a következő projektjét.

„Mindig is szerettem az európai autókat, különösen a Volkswagen a gyengém. Tisztán emlékszem az első kocsimra, egy 1961-es VW Beetle volt az. Középiskolás koromtól egészen a főiskola kezdetéig azzal jártam. Ekkor lettem igazán szakértő a témában, ezen az autón ugyanis sokat kellett dolgoznom. Fiatal felnőttként nem engedhettem meg magamnak, hogy egy vagyont fizessek a szerelőknek” - emlékszik vissza Bryant.

Az amerikai férfi azóta is szívesen vág bele felújítási projektekbe. A VW iránt érzett szerelme töretlen, elmondása szerint élete utolsó kocsija is egy Volkswagen lesz.  

„Komoly érzelmi kapocs fűz a mostani és korábbi autóimhoz. Elképesztő érzés látni, hogy egy 20 évvel ezelőtt felújított kocsim még mindig rója az utakat, és gyönyörű állapotban van” - fogalmazott az amerikai fanatikus.

Taylor Bryant egy Volkswagen Rabbittel pózol

12 év után, 2013-ban hagyta ott szerelői munkáját a Volkswagennél, azóta az Augusta Műszaki Főiskolán tanít, Georgia államban. Bryant elárulta, oktatói munkájában azt élvezi leginkább, hogy továbbadhatja szenvedélyét a következő generációnak. A koronavírus-járvány következtében otthonról, online oktatás formájában tartja kurzusait, szabadidejében pedig böngészi az elérhető VW-modellek listáját. Ami a személyes gyűjteményét illeti, egy újabb Volkswagennek mindig talál helyet.

Te ismersz Taylor Bryanthez hasonló fanatikusokat? Mi év elején meginterjúvoltunk egy magyar fiatalembert, aki francia autókat gyűjt, tekintsd meg!

Kapcsolódó írások

1965 Volkswagen Typ 3 fastback, fekete, elölnézet, oldalnézet, balról
2019. augusztus 18.
1961-ben a Volkswagen bemutatta a Bogár egy tovább fejlesztett változatát, a szedán Typ 3-t. A faros limuzin akkora sikernek örvendett, hogy a cég rövidesen piacra dobta a kombi és fastback kivitelt is.
A Volkswagen elektromos bogara menet közben
2019. szeptember 06.
A Volkswagen egy klasszikus bogárba rakta az e-Up! elektromotorját.

További hírek