2022. január 17. | 07:23

A Maszk és az Ace Ventura filmek sztárjának van egy plátói szerelme is, miközben próbál lépést tartani a modern kor követelményeivel.

Jim Carrey filmes karrierjében az 1994-es év hozott komoly áttörést. Ebben az esztendőben kapott főszerepet az Ace Ventura: Állati nyomozó, a Maszk, illetve a Dumb és Dumber című nagysikerű alkotásokban. Az utóbbi néhány évben magánéleti problémáitól volt hangos a sajtó, most pedig bemutatunk néhányat az autói közül és az is kiderül, mi az álomautója.

Mercedes-AMG SL65

A Mercedes SL-osztály 1954 óta kápráztatja el az autórajongókat szebbnél-szebb sportkocsikkal. Az SL rövidítés egyébként a német Super Leicht (szuperkönnyű) kifejezésből származik. Max Hoffman, amerikai importőr javaslatára került az Egyesült Államokba – több mint hat évtized alatt pedig páratlan örökséget hozott létre. A színészről és Mercedeséről ezen a linken nézheted meg a képet.

A kép illusztráció (Forrás: Mercedes)

Jim Carrey tulajdonában egy kétajtós SL65 roadster áll, melyet egy viharos szakítást követően vásárolt. A 6,0 literes, V12-es motor 612 lóerős teljesítmény leadására, az autó pedig ennek köszönhetően a 0-100 sprint 4,2 másodperc alatt történő teljesítésére képes. 

Jó hír, hogy Tobias Moers, a Mercedes-AMG vezérigazgatójának elmondása alapján 2021-ben bemutatkozhat az SL-osztály nyolcadik generációja – Jim Carrey biztosan örül majd ennek a fejleménynek.

Porsche Panamera

A kanadai színész által használt autót Michael Mauer tervezte. A lenyűgöző teljesítmény, a Porsche összes remek kiegészítője, valamint a Porsche Panamera luxuskülsőjének ismeretében olyan, mintha maga Bruce Almighty – akit szintén Jim Carrey testesít meg a filmvásznon – alkotta volna. A színészől és Porschéjéről ezen a linken nézhetsz képet.

Jim Carrey álomautója: egy 1976-os Lamborghini Countach (még nincs neki)

Jim Carrey önéletrajzában számos korai problémájáról lehet olvasni. Hogyan hagyta ott a középiskolát, lakott családjával egy Volkswagen kisbuszban – a nagy nevettető állítása szerint ezekben az anyagilag bizonytalan időkben tett szert kivételes humorérzékére.

Lamborghini
Képforrás: Lamborghini

Filmsikereinek köszönhetően ma már luxusingatlanok, csodálatos autók, sőt, egy magángép is van a tulajdonában – Jim Carrey álomkocsija azonban még hiányzik a lajstromból. Ez az autó pedig nem más, mint egy 1976-os Lamborghini Countach. Carrey a közelmúltban szerepelt Jerry Seinfeld Comedians in Cars Getting Coffee című népszerű sorozatában, melynek lényege, hogy az amerikai komikus különböző hírességekkel autózik, kávézik és beszélget.

A kanadai sztár ebben a műsorban kipróbálhatta, milyen egy klasszikus Lambóban ülni – magával ragadó, emlékezetes pillanatok ezek, ám a vezetés élményéhez semmi sem fogható. Jim Carrey a beszélgetés során azt is elárulta, hogy manapság leginkább Teslával jár, mire Jerry Seinfeld kifejtette, hogy nem igazon rajong az elektromos autókért.

Mercedes, Depositphotos