Érdekel, milyen autókkal jár Jim Carrey?

Közzétéve:
2021-01-17, 04:23

A Maszk és az Ace Ventura filmek sztárjának van egy plátói szerelme is, miközben próbál lépést tartani a modern kor követelményeivel.

Jim Carrey filmes karrierjében az 1994-es év hozott komoly áttörést. Ebben az esztendőben kapott főszerepet az Ace Ventura: Állati nyomozó, a Maszk, illetve a Dumb és Dumber című nagysikerű alkotásokban. Az utóbbi néhány évben magánéleti problémáitól volt hangos a sajtó. A kanadai születésű filmsztár a mai napon ünnepli 59. születésnapját – ebből az alkalomból megtudhatod, milyen autókat kedvel a gumiarcú színész.

Mercedes-AMG SL63

A Mercedes SL-osztály 1954 óta kápráztatja el az autórajongókat szebbnél-szebb sportkocsikkal. Az SL rövidítés egyébként a német Super Leicht (szuperkönnyű) kifejezésből származik. Max Hoffman, amerikai importőr javaslatára került az Egyesült Államokba – több mint hat évtized alatt pedig páratlan örökséget hozott létre.

Mercedes-AMG SL63

Jim Carrey tulajdonában egy kétajtós SL63 roadster áll, melyet egy viharos szakítást követően vásárolt. A 6,2 literes, V8-as motor 518 lóerős teljesítmény leadására, az autó pedig ennek köszönhetően a 0-100 sprint 3,9 másodperc alatt történő teljesítésére képes. 

Jó hír, hogy Tobias Moers, a Mercedes-AMG vezérigazgatójának elmondása alapján 2021-ben bemutatkozhat az SL-osztály nyolcadik generációja – Jim Carrey biztosan örül majd ennek a fejleménynek.

Porsche Panamera

A Porsche Panamera legendás elődjét, a 989-es modell a nyolcvanas évek végén aratott nagy sikert. Nyugodtan állíthatom, hogy a Panamera is megfelel a Porsche autók irányába támasztott magas elvárásoknak – gyakran hasonlítják a Porsche 911-hez is. 

Porsche Panamera

A kanadai színész által használt autót Michael Mauer tervezte. A lenyűgöző teljesítmény, a Porsche összes remek kiegészítője, valamint a Porsche Panamera luxuskülsőjének ismeretében olyan, mintha maga Bruce Almighty – akit szintén Jim Carrey testesít meg a filmvásznon – alkotta volna.

Jim Carrey álomautója: egy 1976-os Lamborghini Countach (még nincs neki)

Jim Carrey önéletrajzában számos korai problémájáról lehet olvasni. Hogyan hagyta ott a középiskolát, lakott családjával egy Volkswagen kisbuszban – a nagy nevettető állítása szerint ezekben az anyagilag bizonytalan időkben tett szert kivételes humorérzékére.

1976-os Lamborghini Countach

Filmsikereinek köszönhetően ma már luxusingatlanok, csodálatos autók, sőt, egy magángép is van a tulajdonában – Jim Carrey álomkocsija azonban még hiányzik a lajstromból. Ez az autó pedig nem más, mint egy 1976-os Lamborghini Countach. Carrey a közelmúltban szerepelt Jerry Seinfeld Comedians in Cars Getting Coffee című népszerű sorozatában, melynek lényege, hogy az amerikai komikus különböző hírességekkel autózik, kávézik és beszélget. A kanadai sztár ebben a műsorban kipróbálhatta, milyen egy klasszikus Lambóban ülni – magával ragadó, emlékezetes pillanatok ezek, ám a vezetés élményéhez semmi sem fogható. Jim Carrey a beszélgetés során azt is elárulta, hogy manapság leginkább Teslával jár, mire Jerry Seinfeld kifejtette, hogy nem igazon rajong az elektromos autókért.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Az Üvegtigris 3 forgatásán használt Lada oldalról fotózva
2020. július 08.
Dunakeszin vár új gazdájára a 60 lóerős négykerekű.
Jim Carrey
2020. október 03.
Az, hogy Jim Carrey neve szerepel a listán, talán nem is meglepő.

További hírek