Mikor az ember az interneten szörföl, akkor előbb-utóbb óhatatlanul is belefut egy olyan videóba, aminek a megtekintése után azt mondja, hogy ne erre aztán tényleg nem számítottam. Kedd este én is így jártam, miután feltévedtem André Rieu hivatalos YouTube-csatornájára.

A világhírű holland hegedűművész 2020. szeptember 18-án osztott meg egy tartalmat a nyilvános videómegosztó webhelyen, a videó címe pedig David Hasselhoff nevével kezdődött, ezért is kattintottam, no meg azért is, mert a Knight Rider című sorozatra is történt utalás ugyanott.

Maga az előadás egyébként nem most történt, hiszen a koronavírus-járvány miatt nyilván Rieu sem tarthat szabadtéri koncerteket. Az amerikai híresség 2017-ben dolgoztatta meg a hangszálait Hollandiában, de az erről készült felvételt én most láttam először. A videó elindítása után láthatjuk, ahogy a karmester mögötti emelvény (melyet a Johann Strauss Zenekar tagjai vettek birtokba) középen kettényílik, a színpadra aztán begördült KITT (vagyis a Pontiac Trans Am típusú autó egyik működőképes replikája), miközben hangosan felcsendült a Knight Rider főcímzenéje.

Itt már sejteni lehetett, hogy a következő percekben kire irányul majd a rivaldafény. A közönség nem is csalódott, a Knight Rider főszereplője, David Hasselhoff szállt ki az ébenfekete színű kocsiból. A 70 felé közelítő celeb aztán mikrofont ragadt, és rádörrent KITT-re, hogy hagyja el a színpadot, nincs rá szükség a továbbiakban.

Hasselhoff aztán hatalmas lelkesedéssel előadta a Looking For Freedom című számot. A sztár még 1989-ben, a berlini fal leomlása után készítette el az azonos című lemezt, amely arany és tripla platina album lett (Hasselhoff a zeneiparban is kipróbálta magát, Ausztriában és Németországban egész korrekt pályafutást futott be).

A közönség reakciója mindent elmond, sokan sírva röhögtek, miközben megpróbálták feldolgozni a látottakat és hallottakat. Én is végignevettem ezt a három percet, újfent bebizonyosodott, hogy Hasselhoff hatalmas forma, remélem a Spyglass stúdió gondozásában készülő a Knight Rider-mozifilmben is viszontláthatjuk majd, akár csak egy cameó erejéig.