hétfő - 2022. augusztus 15.
18.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 480 Ft
100 720 Ft
D 480 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Ez az átalakított Dacia tökéletes választás, ha számodra nem opció a szálloda

A spanyol Camperiz által átplasztikázott jármű ideális választás az alacsony költségvetésű túrák kedvelői számára.

A lakóautók vonatkozásában legtöbbször drága megoldásokkal találkozhatunk a piacon. Pedig ennek a járműtípusnak a koronavírus-járvány idején egyre növekszik a népszerűségi indexe, hiszen az alvóhelyeket csak korlátozott számú, válogatott útitársakkal kell megosztanunk. Az alacsony költségvetésű túrákat kedvelők számára olcsó megoldást nyújthat a spanyol Camperiz által létrehozott lakóautó, mely egy Dacia Dokker átalakításával született meg.

A vállalat a spanyolországi Kasztília és León tartományban található, és komoly tapasztalattal rendelkezik speciális lakóautók építésében. A Dacia Dokker méretes hátsó részének köszönhetően kiváló kiindulási alapnak bizonyult. A csomagtér átalakítása rakodási célokra egy teljesen szokványos művelet, ám itt mindent az utazási kényelemnek és praktikának rendeltek alá.

A lakóautóban egy főzőedénnyel, étkészlettel, tűzhellyel és mosogatóval felszerelt konyhai rész kapott helyet, melynek részét képezi egy 25 literes tartalék víztartály is. A kialakítás rendkívül praktikus, a fiókokat úgy helyezték el, hogy egyáltalán ne vegyenek el értékes helyet a térből. A járműben természetesen egy ágy, egy hordozható WC, valamint egy 30 literes kapacitással rendelkező hűtőszekrény is helyet kapott. A fekhely egyébként az élettér felső szekcióban található, kihajtott méretét tekintve egészen a lehajtott hátsó ülésekig ér, így két felnőtt is kényelmesen elfér rajta.

Amennyiben két főnél többen indulnának útnak, a Camperiz elképzelései szerint a tetőre akár egy sátor is erősíthető, melyet egy kihajtható létra segítségével lehet megközelíteni. A Dacia Dokker átalakításával létrehozott lakóautó nagynak és tágasnak ugyan nem mondható, ám a mellékelt ábra szerint minden olyan felszereltséggel rendelkezik, melyre a kempingezésre vágyóknak szükségük lehet. A spanyol vállalat információi alapján a praktikus járművet 20 ezer euróért, azaz forintba átszámítva nagyjából 7 millió forintért lehet megvásárolni.

Motor1

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!