A Hyundainál hisznek benne, hogy a sétáló autóé a jövő, ezért a dél-koreai autógyártó neki is fogott a futurisztikus kinézetű jármű fejlesztésének. A koncepcióterveket nézegetve úgy érezhetjük magunkat, mintha egy sci-fibe csöppentünk volna, pedig ez a valóság.

Az Elevate nevű modell leginkább egy holdjáróra emlékeztet, ám ezt a masinát nem akarja kiküldeni az űrbe a Hyundai, hanem itt a Földön akarja az emberek rendelkezésére bocsátani. A sétáló autó elsődleges feladata az lesz, hogy a mentésben segítse a szakembereket, a Hyundai ezért első körben a mentősöket, a tűzoltókat, a rendőröket és a katasztrófavédőket látná el sétáló autókkal.

Az Elevate különlegessége, hogy a hagyományos kerekek mellett robotlábakon is képes közlekedni, így olyan helyekre is képes eljutni, melyeket más járművel szinte lehetetlen lenne megközelíteni, a sétáló autó a legkeményebb terepen is megállja majd a helyét az ígéretek szerint. A kocsi különböző testtartási és sétálási módozatokat ismer, állítólag a hüllők jellegzetes mozgását is képes lekopizni.

Készítői szerint a járműnek nem kottyan meg a 1,5 méter magas falak megmászása, de az ugyanekkora árkon is könnyedén átkel. A sétáló autó mozgás közben képes végig vízszintesen megtartani a benne ülőket, így a sebesültek szállítása is megoldható vele. Ha pedig már nincs szükség a robotlábakra, azok visszacsúsznak az autó alá, amely aztán hagyományosabb négykerekűként folytathatja az útját.

„Az a célunk, hogy létrehozzuk a világ első transformers (félig robot, félig autó) típusú járművét. Egy robotlábon közlekedő autó képes lehet arra, hogy életeket mentsen, ha beüt a ménkű egy természeti katasztrófa képében. Az Elevate sok mindenre képes, például képes feljuttatni az embert a lépcsőn a bejárati ajtóhoz anélkül, hogy a kerekesszékesek életét megkönnyítő akadálymentes rámpa hiánya gondot okozna” – nyilatkozta Dr. John Suh, a Hyundai alelnöke.