Lewis Hamilton az a Forma-1-es pilóta, aki a pályán kívül is egy nagyon fényűző életet él. Zenélni tanul, közvetlen a szurkolóival kapcsolatban és igyekszik mindig maximális teljesítményt nyújtani. Legutóbbi nyilatkozatában elmondta, manapság már nem használja a garázsában sorakozó autókat, mert szeretne csökkenteni az ökológiai lábnyomán. Sokak számára nem szimpatikus, sőt, egyenesen ellenszenves, pedig akármilyen életvitele is van, akkor is a sok mindent elért eddig. Lehet, hogy indokolatlanul szerencsés és lehet, hogy sokszor volt olyan helyzetben, hogy kétes döntéseket hoztak vele kapcsolatban.

Szurkolói színtől és csapattól függetlenül azonban nagyon fontos, hogy az ember tisztelje a másik elszántságát, elhivatottságát és ambícióját. Amellett pedig, hogy az egyik legjobb a Forma-1-ben, az autók iránti szerelme nagyon erős, és az ízlésével se lehet gond, ha a következő tízes listát megnézzük.

Ferrari LaFerrari

Habár úgy néz ki, Lewis Hamilton valószínűleg soha nem igazol a vörösökhöz, minden autórajongó álma egyszer vezetni egy Ferrarit. Ebből a hétszeres bajnok se lehet kivétel, aki megvásárolt egyet abból a 499 darabból, amit az olasz márka a LaFerrariból gyártott. A 6,3 literes, V12-es szívómotoros hibrid közel 1000 lóerő leadására képes, maximális sebessége pedig 350 km/h. Az autó egyébként Amerikában, a Los Angeles-i házánál parkol, és ennek a LaFerrarinak az egyedisége a piros tető.

Lewis Hamilton egy út mentén egy LaFerrari mögött

1967-Es Ford Mustang Shelby GT500

A ’67-es Shelby GT500 egy nagyon sokat emlegetett modell. Sokak egyszerűen rajonganak érte, azonban Hamilton csak a külseje miatt van oda érte. Alapvetően megvásárolni is csak azért vásárolta meg az egyébként replika modellt, mert lenyűgözte Steve McQueen versenyzése a híres Bullitt című filmben. A hétszeres bajnok viszont nagyon kritikusan csak annyit mondott:

„Gyönyörű autó, de egy halom ócskaság. A vállalat jó munkát végzett a festésnél, de az autó többi része nem túl jó, ezért nem vezetem”.

Lewis Hamilton és egy ’67-es Ford Mustang Shelby GT500 mellett egy parkolóban

Pagani Zonda 760LH

Ismét egy olyan autó, ami nagyon ritka, amit a Pagani kifejezetten személyre szabott Hamiltonnak. Elmondása szerint ez sem a kedvence, szerinte kifejezetten rossz vezethetőségű autó. A hétszeres világbajnoknak ráadásul sikerült megtörnie Monaco utcáin. „A Zonda a legrosszabb kezelhetőségű autóm, de ennek van a legjobb hangja”.

Lewis Hamilton egy Pagani Zonda mellett oldalról egy mélygarázsban

Mercedes Maybach 6

Egy olyan embernek, aki imádja a csillogást, a divatot és a stílusos dolgokat, ráadásul még a Mercedes gyári csapatának a pilótája is, elengedhetetlen egy Maybach modell. Ez csak egy koncepcióautó, de Hamiltonnak kellett ez is. Az autónak teljesen elektromos hajtása van, a formaterve pedig magáért beszél. A Mercedes-AMG Electric Drive-ból vett elektromos hajtás négy kompakt villanymotort tartalmaz, melynek az összteljesítménye eléri a 750 lóerőt. A 100 km/órás sebességet pedig 4 másodperc alatt éri el.

Lewis Hamilton egy Mercedes Maybach 6-os mellett féloldalról

McLaren P1

Nem csak a Ferrarihoz nem fog menni, valószínűleg a McLarenben sem láthatjuk viszont a sokszoros bajnokot. Azonban a garázsából a P1-es se hiányozhat. A modell elsőként 2013-ban gurult ki a gyárból, amiből 375 darabot értékesítettek 2015-ig. Az egyik pedig Lewis Hamiltonnál kötött ki. Az autó tartalmazza azt a KERS rendszert is, amit akkor még a Forma-1 aktívan használt. Monacói házánál parkol a királykék járgány, amelyet akkor vett, amikor átigazolt a Mercedeshez.

Lewis Hamilton egy McLaren P1 tetején Monacóban

1966 Shelby Cobra 427

Ha nem lett volna elég a ritkaságokból, akkor itt egy ’66-os Shelby Cobra 427. Először 1965-ben gyártották, később derült csak ki, hogy pénzügyileg egyáltalán nem profitál belőle Caroll Shelby, aki így leállította a gyártást. Eredetileg versenyzésre készítették, de a 7,0 literes motor a közutakon is eléggé jól muzsikál. Nagyon különleges, hogy amikor Lewis Hamilton meglátta azt a típust, meg akarta venni, viszont nem bízott meg a hirdetésben, ezért személyesen felhívta Caroll Shelbyt és megkérte, hogy nézze meg neki. Csak hogy biztosan jót vásároljon. „Amikor megláttam a hirdetést, felhívtam őt, hogy nézze meg nekem. Azt mondta, ez volt az egyik legjobb állapotú, amelyet már régóta nem látott és minden eredeti benne. Megvettem, és egy hónappal később sajnos meghalt”.

Lewis Hamilton és egy 1966-os Shelby Cobra 427 a tengerparton, hátulról

Mercedes Maybach S600

Lewis Hamilton még 2015-ben vásárolt magának egy másik Maybach modellt, mégpedig az S600-as limuzint. Ez az autó tele van extra kényelmi funkciókkal, masszázsüléssel és prémium hangrendszerrel. Az autó 22 colos könnyűfém tárcsákkal rendelkezett, viszont a hétszeres világbajnok nem tartotta meg sokáig az autót, nem sokkal később egyszerűen eladta.

Lewis Hamilton egy Mercedes Maybach S600 mellett az úton, oldalról

Mercedes AMG G63 6X6

Egy valódi autógyűjtőnek elengedhetetlen, hogy legyenek a garázsában elképesztően különleges járművek is. Természetesen ez is egy egyedi modell, egy hatkerekű, négy tonnás szörnyeteg, az egyik legextrémebb terepjáró, amit a csillagos márka valaha is gyártott.

Mercedes AMG G63 6X6 és Lewis Hamilton egy parkolóban

Ferrari 599 SA Aperta

Mint már korábban is kiderült, több olyan modellt is láthatunk Hamilton garázsában, amelyet csak korlátozott számban gyártottak és adtak el. A Ferrari 2010-ben nekilátott a különleges és egyedi 599-es Aperta készítéséhez, amiből csupán 80 darab készült. A limitált kiadás különlegessége, hogy nevében feltűntetett SA, emlék Sergio Pininfarina és Andrea Pininfarina tervezők tiszteletére. Továbbá a 80-as szám is ilyen, ami pedig a Pininfarina márka 80. évfordulójára utal.

Ferrari 599 SA Aperta egy parkolóban elölről

Mercedes AMG GTR

Sokadik Mercedes, de ha egyszer az ő pilótájuk, miért ne lenne neki sok különleges modell tőlük a garázsában. A brit pilóta egyébként kifejezetten szereti ezt az AMG-t, ami lenyűgöző teljesítményadatokkal rendelkezik. A modell még 2016-ban került bemutatásra, 3,6 másodperc alatt képes elérni 0-ról 100 km/órás sebességre. A szupersztár elmondása alapján pedig ez az egyik kedvence az F1-es világbajnok autói után. Egyszer le is írta a közösségi oldalán: „A kedvenc Mercedesem az F1-es autóm után”.

Lewis Hamilton egy Mercedes AMG GTR-ben oldalról