2021. november 05. | 19:41

Nem akármilyen történet kering a hétszeres Forma-1-es világbajnokról.

Az eset még 2007-ben történt. Michael Schumacher és családja Bajoroszágban, Coburg településen nyaralt. A nyaralásuk a végéhez közeledett és igencsak sietnie kellett Schumacheréknek, hogy elérjék a hazafelé tartó repülőgépüket.

Akkoriban éppen nem volt aktív tagja a Száguldó Cirkusznak a német, miután a 2006-os szezon végén bejelentette visszavonulását a Ferrari színeiből. Nem jött ki azonban a gyakorlatból, ami a vezetést illeti, amit jól példáz ez a történet. A Schumacher család taxival igyekezett a reptérre, ám Michael megkérte a taxisofőrt, hogy legyen kedves hátra fáradni az utastérbe, mert szeretne ő vezetni.

A család, az újonnan beszerzett ausztrál juhászkutyájuk és a taxisofőr tehát utasként figyelték, hogy milyen elképesztő tempót diktál a taxi volánja mögött Michael Schumacher. A taxisofőr 100 eurónyi borravalót kapott, amiért ilyen rugalmas volt. A helyi rendőrség vizsgálatot indított annak kapcsán, hogy legális volt-e ez a húzás Michael és a taxisofőr részéről, ám arról már nincs hír, hogy különösebb problémája származott volna az eset kapcsán bármelyiküknek is.

A taxis egy helyi újságnak nyilatkozva elmondta, hogy ez volt élete legjobb élménye, soha nem élt át még ehhez hasonló előzéseket. A taxisofőr azon lelkendezett, hogy már önmagában az is nagy élmény lett volna, ha Michael Schumachert kell fuvaroznia, de az, hogy végül ő vezetett, egészen elképesztő élmény volt.

"Padlógázzal vette be a kanyarokat, hihetetlen helyeken előzött" - mondta a taxisofőr.