A menet közben felnyíló motorháztető komoly bajforrásnak számít az utakon, aki került már ilyen helyzetbe, az pontosan tudja, hogy ez bizony nem tréfa dolog. A legcélszerűbb ilyenkor félreállni, hiszen a vakvezetés rendkívül nagy kockázatokat rejt magában.

Felcsapódott motorháztetővel közlekedő VW Jetta

Oké, az ember talán még ilyenkor is kilát előre valamennyire az első szélvédőn, de a felágaskodó motorháztető a látómező nagyját kitakarja, ha hirtelen történik valami az orrunk előtt, akkor ebben a szituban szinte biztos, hogy arra az eseményre nem tudnánk időben reagálni.

Bátor (netalán túlzottan vakmerő?) emberek azonban mindenhol akadnak. Az alábbi videó Kaliforniában készült. A fedélzeti kamera által rögzített felvételen látható VW a háromsávos út jobb szélén közlekedett, a sofőr azért nem ment gyorsan, mert a felcsapódó motorháztető miatt gyakorlatilag vakon vezetett. A mögötte érkezők tudták, hogy valami gubanc van, mert a Jettát vezető hölgy/férfi felkapcsolta a jármű vészvillogóját. Sokan talán azt gondolták elsőre, hogy motorproblémával küszködik, hát rosszul gondolták.

A vakvezetést gyakorló illető egyébként szemre nem ment csigalassúsággal, azt nem tudjuk, hogy hova szeretett volna eljutni, úgy látszik, hogy az úton történő megállást nem érezte jó megoldásnak. A szélvédő egyébként nem sérült meg, látható repedéseket legalábbis mi nem vettünk észre. A sofőr alul kukucskált ki, biztos nem volt élvezetes úgy vezetni, hogy közben a kormánykeréken feküdt. Emberünk remélhetőleg épségben el tudott jutni a célállomásra.