Számos ember számára jelent problémát, hogy utazás közben különböző okok miatt rosszullétet tapasztalnak. Ezt okozhatják a kanyargós útviszonyok, a hirtelen szintkülönbségek, vagy egyszerűen az, ha egy képernyőt nézünk menet közben. Sokan próbálkoznak gyógyszerekkel enyhíteni a gyomorpanaszokat, vannak, akik behunyt szemmel próbálják átvészelni a nehézségeket. Az Apple most egy egészen különleges megoldáson dolgozik, melyet az önvezető autóiban is alkalmazna.

Egy hagyományos személygépjárműben az ülések általában ugyanabba az irányba néznek, az önvezető autókban azonban egymással szembe fordítva is elhelyezhetjük azokat. Ez kiváló lehetőséget nyújt tárgyalások lebonyolítására, ám az érzékenyebbek rosszul érezhetik magukat, ha a menetiránynak háttal ülnek. Az Apple ötlete alapján az autókban virtuális képernyőket helyeznének el, melyen minden utas saját preferenciája alapján választhatja ki, milyen környezetet szeretne látni. A rosszullétre hajlamosaknak a jármű mozgási irányához és sebességéhez igazodó vizuális tartalmat vetítenének ki. Minden attól függ, hogy ki mennyire érzékeny, és milyen beállítást választ.

Egy másik ötlet szerint az utasok egy VR-szemüveghez hasonló készülék segítségével kaphatnának egy virtuális tartalommal kombinált képet a való világról. Az Apple által közzétett tervek alapján úgy tűnik, hogy ők egy 4D-s környezetben gondolkodnak, a vizuális élmény mellett a mozgás érzékelésére is rásegítenének. Ez mondjuk visszafelé is elsülhet, hiszen helyenként azt érezzük, hogy a mozgó jármű csak ront a helyzeten. Jó hír, hogy az ülések mozgásán azért lehet finomítani, így egészen biztosan nem kell átélnünk a hullámvasutazás kellemetlenségeit.

Összességében megállapítható, hogy az amerikai vállalat szabadalma nagyjából lefedi azokat az igényeket, melyeket az Apple Car jövőbeli felhasználói megfogalmazhatnak. Egyelőre kérdéses, mikor mutatkozhat be az Apple önvezető autója, a hírek szerint a szakemberek gőzerővel dolgoznak a megvalósításán.