2022. szeptember 12. | 07:57

A Magyar Közút Instagramjára feltöltött videóban látszik, hogy egy autós augusztus 19-én heves kormánymozdulatokkal próbált korrigálni egy manővert, de rossz vége lett.

Nem egyszerű eset a kamera felvétele alapján, de annyi biztos, hogy a fekete Fiat erőteljes kormánymozdulatokkal reagált a vészhelyzetre, ezért elvesztette uralmát a járműve fölött. A teljes megfejtéshez persze más szögek is kellenének, vagy a jelen levők története.

Valószínűleg a belső sávban előző, majd külső sávba visszatérő kamionos mérhette el a saját hosszát és az előzni kívánt szürke Renault-t fékezésre, lehúzódásra kényszerítette. A videón látszik, hogy amikor újra felbukkan a kamion mögött, már a sávja jobboldaláról húzza vissza a kormányt.

Vélhetően ez ijeszthette meg az éppen besorolásra készülő fekete Fiatost, aki elrántotta a kormányt, az autója belengett és irányíthatatlanná vált. Először nekikoccant a szürke Renault elejének, majd belecsapódott az ütközéselnyelő szalagkorlátba. Az autós után érkező Opel enyhén megsérült, a többi jármű tudod fékezni időben és elkerülték a további baleseteket. Külön elismerés az érkező két fehér és egy kék kamionnak, akik nagy fékkel és hirtelen sorolással elkerülték a további baleseteket.

Forrás és nyitókép: Magyar Közút