2023. március 30. | 17:07

Az őrült kísérletnek persze nem volt sok értelme, de legalább már ezt is megtudtuk.

A kísérletért senkinek sem tartozok magyarázattal, ha csak annyit mondok, hogy Garage 54. Tudod, ez az a csapat, akik mindent megcsinálnak valós méretben, amit te eljátszottál a LEGO-s kosárban.

Ehhez mérten most alternatívát kerestek egy autóra kerék helyett és ki gondolta volna, hogy pont a fűrészlapoknál kötnek ki. Illetve magukhoz hűen egy Ladára szerelték fel később a frissen gyártott kerekeket.

Mert nem csak fúrtak négy lyukat négy fűrészlapra, hanem meg kellett őket erősíteni. Bár darabja négy-négy milliméter vastag acéllap, csak egy egész autót kell elbírniuk, így duplázták őket.

Minden kerék két darab ilyen összeheggesztett tárcsából áll, hogy jobban bírják a kiképzést. Mivel megvolt a szett előre és hátra is, mehettek ki tesztpályára kipróbálni az őrült kerekeket.

Először csak a hátsó tengelyre dobták fel a őket és úgy kísérleteztek a mozgással. Már amikor az emelőről leengedték az autót, az elsüllyedt kicsit a jégen, tehát érthető az óvatos kezdés.

Pár méter gurulás után konstatálták, hogy óvatos indulással is legalább 2,5 centi mély vájatot hagy a jégben, itt már nem számítottak sok jóra. Kövérebb gázokkal már mélyebben is voltak, de a Lada mozgott, a kísérlet itt már sikeres, bármi is volt a célja.

Ennek ellenére egy tolatás alkalmával sikerült magukat belevágniuk a jégbe, tehát a fűrészlapok csak egy irányba igazán hatékonyak. Persze az igazi kísérlet még csak most jött.

Végre feldobták a rögtönzött kerekeket előre is és innen lettek igazán izgalmasak a dolgok. De nem is szpoilerezem el az egész videót, nézd végig, mert érdemes!

Depositphotos