Egy 17 éves floridai fiatalembert hatrendbeli gépjárművel elkövetett emberöléssel vádoltak meg, miután az általa okozott közúti közlekedési balesetben hat ember életét vesztette. 2022. január 27-én BMW M5-ösével közlekedett Noah Thomas Galle, amikor hátulról belerohant egy Nissanba. Az ütközés erejétől a japán autó azonnal felborult és többször megpördült.

A vétlen járműben összesen hat személy utazott, egyikük sem élte túl a karambolt. A BMW-t vezető fiatalember súlyos sérüléseket szenvedett, esetében felmerült az ittas és/vagy bódult állapotban történő járművezetés gyanúja a helyszínen. A kórházba vezető út során Galle azt mondta a rendőröknek, hogy maximum 200-zal hajtott, ám az igazságügyi szakértők szerint a BMW 243 km/órával haladt a baleset előtti pillanatokban.

A hatóság Galle Instagram-oldalát is végigpörgette, a nyomozás során kiderült, hogy a fiatal sofőr korábban egyszer már felvette, ahogy ugyanezzel a kocsival kirívó gyorshajtást követ el. A videó leírásában 25 dollárt ajánlott fel annak, aki elsőként eltalálja, milyen gyorsan hajtott (a megoldás 293 km/óra volt).

Galle-t jelenleg 300 000 dolláros óvadék ellenében tartják fogva, és házi őrizetben van. A balesetben meghalt Marie M. Louis lánya szerint a gyanúsítottat jó pár évre börtönbe kéne zárni.

Weboldali indexkép forrása: BMW USA