Gyorsulási verseny közben repült a levegőbe a Chevy Camaro - VIDEÓ

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2021-03-02, 08:31

A brutál erős autó sofőrje hatalmasat gépészkedett a rázós landolás után.

Meglehetősen meleg pillanatokat élt át Tim Slavens, neki volt „szerencséje” vezetni azt a Chevrolet Camarót, amely gyorsulási verseny közben emelkedett el a talajtól.

A szóban forgó 1969-es évjáratú Chevy az Autobahn értesülése szerint 3500 lóerős, a pletykák szerint az autóhoz külön épített V8-as motor két darab méretes turbófeltöltővel egészül ki. 

Chevy Camaro a levegőben

„A nagy erő nagy felelősséggel jár” – hangzott el a Pókember című amerikai akciófilmben. Ez igaz az alapból erős vagy éppen feltuningolt autókra is. Az ilyen verdák kézben tartása nem egyszerű, a feladat képzett sofőrt kíván. Tim Slavens pedig kvalifikált járművezető, nemrég szükség is volt minden rutinjára ahhoz, hogy ne törjön ripityára a Camaro.

Az alább megtekinthető, 17 másodperces videó pár napja készült, de már majdnem 500 000 megtekintésnél jár. A bal oldalon látható Chevy orra a rajt után rögvest felemelkedett, Slavens pedig már akkor javában gépészkedett,  amikor az autó elemelkedett a talajtól. A kinyíló fékernyő segítségével a pilóta le tudta tenni az autót a kerekeire, majd minden tudását latba vetve azt is megakadályozta, hogy a kocsi felkenődjön a falra.

Slavensnek kutya baja sem lett, és nem is nagyon rázták meg a történtek, az eset után egy nappal megint bepattant a Chevy volánja mögé, majd 3,9 másodperc alatt teljesítette a negyedmérföldes távot. A mérőberendezések szerint ekkor 311 km/órás tempóval száguldott.

Ha érdekel két közlekedőedény gyorsulási versenye, akkor ezt a videót se hagyd ki!

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek