2021. november 11. | 15:37

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a Bogár a Tesla Model S elektromotorjával volt felszerelve.

Nem mindennapi gyorsulási versenyről készült felvétel került fel a carwow YouTube-csatornájára. Az összecsapásban egy új Porsche 911 GT3 RS és egy 1978-as Volkswagen Bogár mérte össze erejét. A dolog pikantériája, hogy utóbbiban a Tesla Model S elektromotorja dolgozott. Így azért elég érdekes a dolog, ugye? Lássuk, milyen eredménnyel zárult a verseny!

Ami a műszaki adatokat illeti, lóerő tekintetében a Porsche nyer 520-450 arányban, ám a Bogár nagyobb nyomaték leadására képes – 675 Nm a 470 Nm-rel szemben, illetve a Volkswagen klasszikus modellje 1050 kilogrammal kevesebbet nyom, mint a Porsche, amelynek tömege 1430 kilogramm.

A Porsche adatai szerint a 911 GT3 RS pontosan három másodperc alatt teljesíti a 0-100 sprintet, ami nagyon szép teljesítmény egy hátsókerék-meghajtású autótól. A gyorsulási verseny első menetében a Bogár gyengébben rajtolt, a Porsche pedig könnyedén faképnél hagyta, ezzel meg is nyerte az első fordulót.

A második körben a Volkswagen Bogár rugaszkodott el jobban, előnyét pedig a kijelölt szakasz végéig is képes volt megtartani. Ha egy kicsit tovább tartott volna a futam, a 310 km/órás végsebességgel rendelkező Porsche talán felül tudott volna kerekedni, ám ez már történelem.

A harmadik menet – és ezzel az összetett győzelem – is a Volkswagen Bogáré lett. A felvételen jól látszik, ahogy a VW elhúz, a Porsche pedig újfent egy kicsit későn indítja meg a hajrát.