Eddig is híres volt Elon Musk egyik legsikeresebb modellje a letaglózó gyorsulásáról, amely többek közt az elektromotorok szinte azonnali nyomatékának és az ügyes programozásnak is köszönhető. A Model S Performance kivitele Ludicrous módban 2,6 másodperc alatt érte el a 100 km/órát, amely elég látványos eredmény. A gyártó nemrégiben bejelentette, hogy egy Cheetah (gepárd) üzemmódot fejlesztettek ki, amellyel a teljesítmény növelése mellett az autó orrát kicsit leengedi az elektronika, melynek köszönhetően jobb légellenállással rendelkezik.

Ezt követően sokan tesztelni kezdték a Model S-t, hogy mennyit javult a gyorsulása, több nem hivatalos eredmény is azt mutatta, hogy az elektromos autó sprintje még fürgébb lett. Így hát maga a Tesla is tesztelni kezdte a Model S 0-60 mérföld/órás idejét (96,6 km/óra), amely végül 2,3 másodpercre jött ki. Ez a 0-100 km/órára vetítve nagyjából 2,4-2,5 másodperc lehet, amely még így is rendkívülinek mondható. Ez már a Bugatti Chiron Sport felségterülete, egy 5+2 üléses elektromos modell pedig látszólag eléggé kilóg ebből hiperautós közegből.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a mah-ev.hu weboldalt, hiszen a szállítás a koronavírus-járvány ellenére zavartalan! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).