Tovább javult a Tesla Model S gyorsulása

Közzétéve:
2020-04-23, 09:22

Döbbenetes időt produkál ez az elektromos utazóautó.

Eddig is híres volt Elon Musk egyik legsikeresebb modellje a letaglózó gyorsulásáról, amely többek közt az elektromotorok szinte azonnali nyomatékának és az ügyes programozásnak is köszönhető. A Model S Performance kivitele Ludicrous módban 2,6 másodperc alatt érte el a 100 km/órát, amely elég látványos eredmény. A gyártó nemrégiben bejelentette, hogy egy Cheetah (gepárd) üzemmódot fejlesztettek ki, amellyel a teljesítmény növelése mellett az autó orrát kicsit leengedi az elektronika, melynek köszönhetően jobb légellenállással rendelkezik.

2019-es Tesla Model S elölről

Ezt követően sokan tesztelni kezdték a Model S-t, hogy mennyit javult a gyorsulása, több nem hivatalos eredmény is azt mutatta, hogy az elektromos autó sprintje még fürgébb lett. Így hát maga a Tesla is tesztelni kezdte a Model S 0-60 mérföld/órás idejét (96,6 km/óra), amely végül 2,3 másodpercre jött ki. Ez a 0-100 km/órára vetítve nagyjából 2,4-2,5 másodperc lehet, amely még így is rendkívülinek mondható. Ez már a Bugatti Chiron Sport felségterülete, egy 5+2 üléses elektromos modell pedig látszólag eléggé kilóg ebből hiperautós közegből.

Ha szeretnél Teslát venni, akkor keresd fel a Tesla.hu weboldalt, hiszen a szállítás a koronavírus-járvány ellenére zavartalan! Mudri Dániel készséggel áll rendelkezésedre telefonon vagy e-mailben (+36-20-366-3447, daniel.mudri@mahzrt.hu).

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
2019. február 21.
Tegnap végigszáguldott a hír, hogy Tesla-kereskedés nyílik Budapesten, ami nem feltétlenül olyan lesz, mint ahogy azt a cikkek sugallják

További hírek