2022. február 18. | 10:11

Valódi szörnyetegek várnak arra, hogy kitörhessenek a színész garázsából.

A Halálos iramban filmek sztárja, Vin Diesel rajong az autókért, gyűjti is őket bőszen. Az amerikai színész járműkollekciójára nehéz szavakat találni, fantasztikus kocsik állnak a garázsában. Most ezek közül mutatunk be néhányat.

Chevrolet Camaro Z28 „F-Bomb”

Sokaknak ismerős lehet a kocsi, mégpedig azért, mert egy ehhez hasonló bestia bizony feltűnt a fent említett filmes franchise-ban. Az eredeti példány, amelyet a Hot Rod magazinból ismert David Freiburger épített, ritka és értékes autó, Vin Diesel nyilván nem is engedte, hogy azzal forgassanak. Ezért a stáb épített 6 darab Z28-replikát, melyeket 300 lóerős Crate-motorokkal szereltek fel. Az igazi „F-bomb” egy 1500 lóerős, ikerturbós Chevrolet V8-assal épült, amelyhez egy automata váltót csatlakoztattak.

Chevrolet Chevelle

A Chevelle az egyik legnépszerűbb izomautó volt a '70-es években, Vin Diesel pedig imádja a Chevyket, szóval lecsapott egy példányra. A kocsi egy 7,4 literes Big-Block V8-as motorral rendelkezik, amely 360 lóerőt produkál. Ez volt Amerika egyik legnépszerűbb középkategóriás autója a maga korában.

Dodge Charger Daytona

Egy újabb ikonikus autó a múltból! A Dodge Charger Daytona először 1964-ben mutatta meg magát bemutatóautóként. A Vin Diesel tulajdonában lévő példány egy 1969-es modell. A versenyautó a Chrysler B-platformjára épült, és egy 7,0 literes Hemi V8-as vagy egy Magnum V8-as volt benne, előbbi 390, utóbbi 425 lóerőt teljesített!

Lykan HyperSport

Ezt a kocsit a libanoni W Motors készítette, a motorháztető alatt megbúvó 3,7 literes, duplaturbós motor közel 800 lóerőt teljesít, aminek köszönhetően az autó 2,8 másodperc alatt gyorsul 0-ról 100-ra, és 395 km/órás végsebességre képes. A középkonzolon holografikus kijelző van az érintőképernyő helyett, az üléseken aranyszegélyek találhatók, és a vásárlóknak meg kell határozniuk, hogy rubint, gyémántot, sárga gyémántot vagy zafírt szeretnének-e a fényszórókba beépítve. A 3,4 millió dollárt érő autó szerepelt a Fast And Furious 7-ben, ebből a kocsiból hét darab készült.

Mazda RX-7

A harmadik generációs Mazda RX-7 az 1990-es évek egyik legmenőbb sportautója volt, duplaturbós motorja 260 lóerős teljesítményt nyújtott. Az amerikai Motor Trend 1993-ban az év importautójának választotta. Ugyanebben az évben a Playboy magazin egy Dodge Viperrel állította szembe, és az RX-7-et nyilvánította jobb autónak.

Plymouth Barracuda

A Barracuda 10 évig létezett a piacon, és 1964-1974 között volt kapható. A Diesel által megszerzett harmadik generációs modell a Chrysler E-karosszériájára épült, ami a Dodge Challengerhez tette hasonlóvá. Az autó egy 5,9 literes, karburátoros motorral rendelkezik, amely 245 lóerő leadására képes.

Plymouth Road Runner

Következzen egy újabb ritka szépség, ilyet nem sok garázsban láthatsz. Egy 7,0 literes, Hemi V8-as motor hajtotta. Diesel számára nem is lehetett kérdés, hogy kell neki egy ilyen verda.

Toyota Supra

Ha az embernek sok pénze van, nehezen tud nemet mondani a Supra hathengeres, 325 lóerős motorjára, amely 4,2 másodperc alatt gyorsítja az autót 0-ról 100-ra. Diesel negyedik generációs modellje 260 kilométer/órás végsebességgel büszkélkedhet.