Extrém időjárási körülmények, illetve a gyengén megépített burkolat miatt előfordulhat, hogy nemes egyszerűséggel beszakad az út. 2019-ben egy budapesti utca egy része tűnt el, ugyanabban az évben az amerikai Virginia államban egy parkoló autót nyelt el a föld. Hasonló eset történt június 5-én a kínai Ji’an városában.

Egy útkereszteződésben telepített térfigyelő kamera rögzítette, ahogy egy fehér színű szedánt vezető férfi halad a közúton. A sofőr sajnos nem vette észre az előtte tátongó hatalmas lyukat, mely percekkel azelőtt keletkezett, és járművével együtt a gödörbe zuhant. A férfi szerencsére ki tudott mászni a kocsiból, majd a járókelők segítségével kikecmergett a gigakátyúból is. A járművezetőt kisebb sérülésekkel kórházba szállították, autóját a helyszínre kiérkező rendőrök szabadították ki a gödörből.

A helyi hatóságoktól származó információk szerint az eset kivizsgálása jelenleg is zajlik. A hatalmas gödör keletkezése valószínűleg az elmúlt napok heves esőzéseinek tudható be.

Hasonló eset történt 2019 őszén az amerikai Pittsburgh városában, ahol egy menetrend szerint közlekedő autóbuszt, valamint egy Kia személyautót is elnyelt egy hatalmas kráter. Nem véletlenül figyelmeztetnek arra, hogy vezetés közben ne a telefonodat nézd – azt hiszem, ilyen kellemetlen meglepetésre senki nem vágyik.