Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-0.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Hihetetlen ok miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülő New Yorkban

2023. november 16. | 12:06

Szó szerint állati meghökkentő ügy miatt fordult vissza fél órával a felszállást követően egy gép Amerikában.

Nemrég bemutattuk, hogy képzelik el a repülő autók kényszerleszállását a kínai mérnökök, és egész biztató teszteredmények születtek. Ezúttal azonban egy „hagyományos" gép hajtott végre ilyen manővert az amerikai John Fitzgerald Kennedy nemzetközi repülőtéren egészen különleges ok miatt.

A teherszállító Boeing 747-es New Yorkból indult Belgiumba, ám a felszállást követő fél óra múlva a pilóták engedélyt kértek a visszafordulásra, ugyanis egy nem várt problémába ütköztek. Szerencsére nem a géppel akadt gond.

„Van egy élő állatunk, egy ló a fedélzeten, amely valahogy kiszabadult tárolójából. Egyébként nincs a repülőgéppel problémánk, de vissza kell térnünk New Yorkba. Nem tudjuk visszaterelni a lovat biztonságba” – hangzott a Boeingről indított rádióbeszélgetés első fele.

A FlightRadar24 nevű, bárki számára elérhető repülésfigyelő oldal tanúsága szerint a gép nagyjából 9500 méteres magasságig emelkedett Boston partjainál, amikor visszafordult. Mivel megpakolva és kerozinnal tele tankolva indult el, és nem jutott messzire, így a biztonságos landolás érdekében 20 tonnányi üzemanyagot kellett a pilótáknak az Atlanti-óceánba engednie.

A leszállás előtt egy állatorvost is a helyszínre kértek, hogy a rázkódás következtében esetleg megsérülő, de legalábbis rémült állatot megvizsgálja. A gép végül sértetlenül landolt a JFK-n, ahonnan nem sokkal korábban felszállt.

Az irányítótoronyból érdeklődtek, hogy mi a helyzet, mire a Boeingről jött a válasz, miszerint a földi kiszolgálóegységek segítségét nem kérik, a rampás kollégákét viszont igen.

Úgy tűnik, a lovak mostanában több gondot is okoznak a közlekedésben, igaz, legutóbb nem az állat tehetett a hírnévről. Egy Suzuki Swift sofőrje volt az, aki pónit sétáltatott vezetés közben Tolnában.

Depositphotos
Erjedt gabonát fogyasztanak a medvék és bódult állapotba kerülnek, ezért gázolja el őket a vonat Montana államban Megvédett egy Teslát a saját testi épségét kockáztatva, kirúgták, majd bizalmas információkat szivárogtatott ki az autógyártó kapcsán

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!