A Honda CR-V hibrid hajtáslánccal is megérkezik Európába

Közzétéve:
2018-09-19, 16:02

Az új CR-V a Honda hibrid hajtásláncával is kapható lesz Európában, ami legkorábban 2019 elején érkezik meg a kereskedésekbe

A CR-V Hybridet egy kétliteres benzines i-VTEC erőforrás és két villanymotor hajtja, amelyek összteljesítménye 135 kW vagyis 184 LE, emellett 315 Nm nyomatékot képes leadni.

A hagyományos sebességváltó használata helyett egyetlen fix áttételű erőátviteli rendszer kapcsolja össze a különböző motorikus részegységeket, ennek köszönhetően roppant egyenletes a nyomatékleadás, még a Honda egyik legkifinomultabb  rendszerét az e-CVT-t is túlszárnyalja, amely egy folyamatosan változó áttételű, bolygóműves váltó.

A intelligens Multi-Mode Drive (i-MMD) vezérlőegysége folyamatosan figyeli a jármű állapotát, a vezetési stílust és a környezetet, valamint Intelligensen és automatikusan szinte zökkenőmentesen vált a három üzemmódok között, melyek a következők:

  • EV Drive, elektromos mód esetén a villanymotorok mozgatják az autót, a benzin motor ekkor nem működik.
  • Hybrid Drive, ebben a vegyes módban a kétliteres, benzines erőforrás egy másodlagos generátort hajt, amely kiegészíti az akkumulátorból származó villamos energiát.
  • Engine Drive módban csak a benzinmotor működik, ekkor egy tengelykapcsoló mechanikus kapcsolatot hoz létre a benzines motor és a kerekek közt. Ez a mód főként autópályán a legoptimálisabb.

Honda CR-V Hybrid meghajtási módjai
A Honda CR-V Hybrid meghajtási módjai

A CR-V Hybrid városi környezetben automatikusan kapcsol a hibrid és az elektromos meghajtás között. A mérnökök arra törekedtek az i-MMD tervezésénél, hogy mindig egyenletesen gyorsítson az autó. Cirkálásnál a megtett távolság felét futja EV Drive módban, míg nagyobb tempónál általában az út harmadát teszi meg az elektromos hajtás segítségével.

A Honda új CR-V Hybrid egyedülálló információs interfésszel (DII) rendelkezik, amely megmutatja az autó aktuális állapotát, és segít a sofőrnek, hogy megértse, hogyan is kapcsolódnak össze az energiaforrások a járműben. Valamint a kijelzőn megjelenik a lítium-ion akkumulátor töltöttségi szintje, az aktuális áramerősség grafikája és a rendszer újratöltési állapota.

A 2019-es Honda CR-V Hybrid gyártása az európai piacokra 2018 októberében kezdődik, az első modellek 2019 elején kerülnek majd a kereskedésekbe.

Forrás:

Honda Newsroom

Fotó:

Carmagazine

Kapcsolódó írások

Honda elektromos autó vízió
2019. március 19.
2025-től minden Európai piacon forgalomba helyezett új Honda gyártmányú autó, képes lesz elektromos üzemmódban közlekedni
Honda is önvezető rendszert fejleszt
2017. június 08.
A Honda célkitűzése, hogy 2025-re vezetés közben alhasson a sofőr, ne kelljen folyamatosan az utat figyelnie, valamint hogy az utazással töltött idő szórakoztató legyen
Így válik az elhivatottság hivatássá
2018. május 05.
Ez a rövid cikk az elmúlt 6-7 évem kedvenc autó fotóit tartalmazza, nőként, fotósként, autófotósként, ez egy kicsit döcögős, de nem lehetetlen
Honda CR-V hibrid 2019
2018. november 16.
Kívül-belül teljesen újragondolták a Honda CR-V modellt, mely ezúttal a sportosabb, dinamikusabb megjelenés mellett továbbfejlesztett hibrid hajtáslánccal is kapható lesz.