Kevés olyan kitalált szuperhős van, akinek az autója gyakorlatilag ugyanolyan ikonikus, mint maga a karakter. Batman esetében ez így van, nem véletlen, hogy az Alapjárat.hu oldalon is rengeteg cikket találsz a Batmobile címkére kattintva. A Denevérember szolgálati járművét még a LEGO-nak is meg kellett csinálnia, akkor rajongótábora van a verdának. Rendes méretben is léteznek replikák, az egyik például egy 1965-ös évjáratú Ford Mustangra épül.

Batman szerves része a popkultúrának, több filmnek és videójátéknak is ő a főszereplője, utóbbiak révén mi magunk is belebújhatunk az igazságosztó bőrébe. A Tim Burton rendezésében készült filmben Michael Keaton alakítja Gotham City védelmezőjét, ebben az alkotásban tűnik fel az a kocsi, amit kinézet szempontjából sokan (köztük én is) a legjobbnak Batmobile-nak tartanak (ebben a nosztalgiafaktor is közrejátszhat, ezt el kell ismernem).

Generációk fantáziáját mozgatta meg ez az autó, amit most aránylag sikerült jól lekoppintani. A replikán dolgozóknak nem volt könnyű dolguk, hiszen a jármű majdnem 7 méter hosszú, a karosszéria elemei pedig eléggé egyediek. A másolat egy 1965-ös Mustangra épül, a forgatáson használt verdák egyébként a Chevrolet Impala átalakításával jöttek létre.

Az erő egy 5,7 literes, V8-as motorból származik, amely körülbelül 380 lóerő leadására képes. A replika elég fürgén mozog, a száguldozás közben hallható hangorgiára egy csepp panaszunk sem lehet. A fékek viszont állítólag nem nagyon fognak, szóval elég nagy kihívást jelenthet az autó terelgetése.