2023. június 28. | 12:01

A fiatal megpróbált elhajtani a rendőrök elől, amikor az eset történt.

Kitört a káosz Párizs utcáin, miután igazoltatás közben a hatóságok lelőttek egy 17 éves fiút. Az eset akkora felháborodást keltett, hogy a fiatal tüntetők összecsaptak a rendőrökkel a francia fővárosban.

A történteket kiváltó esemény kedden, az esti órákban történt. A hatóságok megállították a fiatal autóst és ellenőrzés alá szerették volna vonni, de az algériai származású fiú ellenállt ennek.

Megkérték a rendőrök, hogy állítsa le a motort, azonban erre nem volt hajlandó, majd elindult autójával. A videón jól látszik, hogy ennek hatására az egyik igazoltató rendőr elsüti a fiatalra irányított fegyverét.

Nem sokkal később egy másik felvételen már az látszik, hogy a valószínűleg koordinálatlan autó egy táblának csapódva megállt. A felvétel felkerült az internetre és hamar nagy felháborodást keltett.

Később ez váltotta ki a hatalmas tüntetéseket, amelyek hamar elvesztették békés jellegüket. A dühös fiatalok barikádokat emeltek, tereptárgyakat vertek szét és petárdával dobálták a rendőröket.

Erre válaszcsapásként a hatóságok könnygáz és tömegoszlató gránátokkal próbáltak rendet tenni, közben több embert letartóztattak. Pedig az eset kapcsán a francia belügyminiszter is bejelentette, hogy vizsgálatot indítanak.

A párizsi rendőrkapitányság vezetése elmondta, hogy az ügy kérdéseket vet fel, de semmit nem mernek kijelenteni a vizsgálatok lezárulta előtt. Hozzátette, hogy jelen esetben is az igazságszolgálatás fog dönteni. Korábban is történt már olyan eset, hogy az igazoltatásnak ellenálló autósokat lőttek le francia rendőrök.

Depositphotos