2023. június 15. | 20:38

Született néhány érthetetlen, ellentmondásos eredmény, a technológia azonban helyenként fején találta a szöget.

Jelenleg a mesterséges intelligencia az internetes felhasználók kedvenc játékszere. A ChatGPT megjelenése óta számos géppel írt verssel, tudományos értekezéssel találkozhattunk.

Valaki úgy döntött, ráereszti a mesterséges intelligenciát az autós világra, és megalkotta az egyes járműtípusukhoz tartozó átlagos sofőrt. Nos, az eredmények láttán többen felháborodottan reagáltak

Természetesen a legtöbb kép a valóságtól elrugaszkodott állapotot mutatja, ez a probléma eddig is jelen volt a mesterséges intelligenciával történő képalkotás során.

A Mini autómárkához valamiért egy idősebb urat rendelt a technológia, a képen minden narancssárga színben pompázik, a férfi hanyag eleganciája pedig passzol a brit márka által képviselt értékekhez. Legalábbis a mesterséges intelligencia szerint.

A Toyota Prius típusú autóval közlekedők joggal sértődhetnek meg a kép láttán. Nehéz magyarázatot találni arra, miért ennyire rózsaszín minden, az ázsiai vonásokkal rendelkező sofőr leginkább úgy néz ki, mint aki farsangkor nyuszijelmezbe öltözött.

A mesterséges intelligencia próbálta az autókat a természetes környezetükben elhelyezni. Emiatt úgy tűnik, mintha a Rolls-Royce gazdag tulajdonosa szándékosan feltartaná a forgalmat, amíg a promóciós fotók elkészülnek. Néhányan egyetértettek a technológia elképzeléseivel, mások szerint a program nagyot tévedett.

A Ford F-150 modellt a mesterséges intelligencia szerint olyanok vezetik, akik félúton vannak a cowboyok és a sorozatgyilkosok között. A valóságban sokkal inkább olyan külvárosi amerikaiak használják ezt az autót, akik még soha nem közlekedtek egy métert sem nem aszfaltozott úton.

A Mercedes G-osztály esetében a technológia egészen valósághű átlagos felhasználót alkotott. A képen látható személyről azt feltételezhetjük, szívesen tölti idejét Dubajban, ahol egész álló nap a kocsijával pózol, hogy minél többet posztolhasson az Instagramra.

A Hummer mellett látható férfi úgy fest, mint aki éppen egy kaszinóban rendezett pókerversenytől búcsúzott, aggodalomra és búslakodásra azonban semmi oka, hiszen vígaszt talál extravagáns öltözetében, valamint tekintélyt parancsoló méretű autójában.

Végül, de nem utolsósorban a mesterséges intelligencia megalkotta a Teslát vásárló átlagautóst. Elon Musk vállalatának termékét a jelek szerint olyanok választják, akiket a divatrendőrség bilincsbe verve vinne a börtönbe, ez a kabát és a kiegészítők ugyanis kimerítik az ízlésrombolás fogalmát.

The most stereotypical person to drive a....... (part 1)
by u/8bitremixguy in midjourney

Szolgálati közlemény: az összeállítás nem az Alapjárat szerkesztőségének véleményét tükrözi, a képeket mesterséges intelligencia generálta, a valóságban az autóvásárlók személyiségjegyei eltérhetnek a képeken látható szereplőkétől.