2023. november 22. | 14:04

Eddig nagy titkolózás övezte napjaink legsikeresebb magyar focistájának autóállományát, ám most az egyik legértékesebb darabról saját maga rántotta le a leplet.

Nem autóját szerette volna reklámozni, mégis rögtön szemet szúrt a benzinvérűeknek Szoboszlai Dominik focista Instagram posztjában a jármű jellegzetes belseje. Egy „Kapun kiállós” történetet osztott meg, amelyben a kocsi kijelzőjén látható egy zeneszám, amit épp hallgat.

A kijelzőből még nehéz lenne rájönni, ám a fölötte elhelyezkedő jellegzetes szellőzőnyílás és mellette az analóg óra hamar elárulta, hogy egy Bentley-ről van szó. Méghozzá a britek terepjárója, a Bentayga belterének egy részlete látható a képen.

Tehát ezzel a modellel váltotta le a focista Mercedes-Benz G-osztályát, amit a közelmúltban használt. Korábban sejtelmesen csak annyit mondott, amikor megkérdezték, mire cseréli a csillagmárkást, hogy szerencséje lesz annak, aki meglátja benne. Így már könnyebb lesz kiszúrni a tömegben, mivel a Bentley Bentayga nem épp egy visszafogott négykerekű.

Az SUV mozgatásáért egy 4,0 literes, duplaturbós V8-as benzinmotor felel, amely természetesen mind a négy kereket hajtja. Az 550 lóerőt és 770 Nm csúcsnyomatékot teljesítő nyolchengeres 4,5 másodperc alatt katapultálja százra és egészen 290 km/óráig képes gyorsítani a hatalmas kasztnit.

A Liverpool FC és a magyar válogatott játékosának persze belefér, hogy az angol eleganciát válassza, ugyanis csak az angoloknál keres évente több mint 6 millió fontot (2,6 milliárd forintot). Ehhez képest potom összeg az EB kijutásért a teljes magyar csapatnak járó 9,5 millió eurós (mintegy 3,5 milliárd forintos) pénzjutalom.

Korábban, mikor Szoboszlai Ausztriában, a Red Bull Salzburg színeiben futballozott, akkor még egy Audi A5-össel járt, majd Lipcsébe átigazolását követően tett szert a Mercedes-AMG G63-ra, amit lecserélt a Bentley-re. Úgy látszik, a német járgány stílusa kevésbé passzolt hozzá, mint a brit elegancia.

Persze nem a magyar focista az egyetlen, aki szereti a drága kocsikat, a brazil Dani Alves garázsában több érdekes modell is megtalálható. A magyar sportolók között is akadnak azonban olyanok, akik nem vetik meg a feltűnést, korábban ezt a listát szedtük össze többek között Dzsudzsák Balázs vagy Guzmics Richárd részvételével.

Szirtesi László / Getty Images