2023. december 07. | 18:06

A kérdések a szigetországban is trükkösek lehetnek, de ennyi bukáshoz már tehetség kell.

Hivatalos adatok szerint egy 28 éves angol férfi közel 3000 fontot, átszámítva 1,3 millió forintot költött a közlekedési szabályokról szóló elméleti vizsga teljesítésére. A feljegyzések alapján a lelkes tanuló 92 alkalommal látogatta meg a Leicester városában található vizsgaközpontot, és minden próbálkozása sikertelen volt.

David Hage, tapasztalt oktató úgy fogalmazott, látott már embereket 5-10 alkalommal elhasalni a megmérettetésen, de a 92-es szám láttán még az ő szeme is elkerekedett. A szakember kiemelte, a tanulóknak innentől még nehezebb dolguk lesz, mivel a Közlekedésbiztonsági Ügynökség a jövőben már nem hozza nyilvánosságra a tesztkérdéseket.

Szintén az Egyesült Királyságból származik a történet, melynek főszereplője ugyancsak az elméleti vizsgával bajlódott. A statisztikai adatok szerint ő a szigetország legkitartóbb – vagy inkább legalkalmatlanabb – autóvezetője, ugyanis 158. nekifutásra ment át az írásbeli teszten. A szégyentábla második helyén egy harmincas éveiben járó hölgy áll, aki 117 sikertelen kísérlet után teljesítette az elméleti vizsgát.

Ennél is megdöbbentőbb egy dél-koreai hölgy sztorija, aki 960 próbálkozás után tett szert jogosítványra. Csa Sza-szun 2005 áprilisában tett először kísérletet az írásbeli teszt megírására, majd a következő 3 évben minden hétköznap újra próbálkozott. Itt már 780 vizsgaalkalomnál tartott.

Később csak hetente kétszer tesztelt, majd egy szép napon sikerrel vette ezt az akadályt. Ekkor következett a gyakorlati vizsga, ezt meghökkentő módon már a 10. alkalomra teljesítette.

Így jött ki összesen a 960 próbálkozás. A dél-koreai hölgy a hírek szerint átszámítva 4,7 millió forintnak megfelelő összeget költött a jogosítvány megszerzésére.

Depositphotos