2023. április 13. | 16:26

A játékos karaktert a brit márka először 2001-ben mutatta be, most digitalizált formában tér vissza az új modellekben.

Új generációs modellek piacra dobására készül a Mini. A brit márka készülő autóiról eddig jobbára kémfotókon és egy hivatalos ízelítőn keresztül szerezhettünk információkat, most azonban bepillantást nyerhetünk a belső térbe is.

A Mini egy új infotainment rendszerrel készül a felhasználók számára, melynek szerves részét képezi Spike, az angol bulldog, aki egyfajta személyi asszisztensként segít majd eligazodni. A kutyus a jövő héten kezdődő 2023-as Sanghaji Autószalonon hatalmas szoborként is látható lesz, valamint a Mini Aceman koncepciójában is megtekinthetik a látogatók.

Spike | Fotó: MINI

Spike rendkívül aranyos teremtés, ám ne menjünk el szó nélkül amellett sem, hogy Kínában első alkalommal lesz látható a fent említett információs-szórakoztató rendszer. A Mini tervei szerint a közelgő rendezvényen még nem árulnak el minden részletet, maradjanak izgalmak az új modellcsalád hivatalos bemutatójára is.

Ha a Spike név ismerősen cseng, az nem a véletlen műve. A Mini a modern korszak elején, 2001-ben mutatta be ezt a szeretnivaló figurát, mely a jövőben digitális formában segíti majd a márka ügyfeleit.

A Mini még 2021-ben jelentette be, hogy más autógyártókhoz hasonlóan 2030-tól búcsút int a belső égésű motoroknak. A BMW anyavállalat tervei szerint az évtized végére az értékesített személyautóik fele alternatív meghajtású lesz, melynek kétharmadát tisztán elektromosra tervezik.

Ennek tükrében 2030-ra akár 7 millió hibrid és elektromos BMW/MINI jelenhet meg az utakon. Amennyiben ezt sikerül abszolválni, akkor a becslések szerint a BMW-csoport 40%-os károsanyag-kibocsátás-csökkenést érne el a teljes flottájára vonatkozóan.

MINI