2024. február 01. | 19:06

A brit Auto Trader készített egy listát az angol első osztály húsz legértékesebb focistájáról, akiket autójuk értéke alapján rangsorolt.

Az Auto Trader a legnagyobb brit autókereskedési platform, amely számos érdekes statisztikát birtokol. Az egyik legújabb az angol első osztályú labdarúgó-bajnokság, a Premier League top játékosainak autóival kapcsolatos.

A bajnokság húsz legsikeresebb labdarúgóját most aszerint állították rangsorba, hogy milyen járművet hajtanak. Érdekességre nem a Premier League legértékesebb játékosáé a legdurvább kocsi.

Az első helyet az egyébként tizenhatodikként rangsorolt Marcus Rashford, a Manchester United (és az angol válogatott) játékosa szerezte meg, aki egy Rolls-Royce Cullinan Blue Shadow kormányát tekergeti. A luxusterepjáró értéke az Auto Trader szerint 328 355 font, ez 147,3 millió forintnak megfelelő összeg.

Az utána következő Gabriel Martinelli és Jack Grealish már szerényebb a maguk egy-egy Lamborghini Urus SUV-jável. Előbbi olasz bikája átszámítva 97,7, utóbbié 94,6 millió forint.

Meglepő lehet, de akadnak igen szerény járműveket hajtó focisták is. A huszadik helyen például egy mezei Mercedes-Benz A200-ast használó Julian Alvarez található. Az ő autójának értéke 24 049 font, vagyis 10,8 millió forint.

A Manchester City és a liga legértékesebb játékosa, Erling Haaland is egész visszafogottan él. Egy Audi RS6 Avantot használ, ami 82 013 font, vagyis 36,8 millió forint értékű.

Úgy tűnik, hogy a Manchester City focistái visszafogottabbak e tekinteben, ugyanis Haaland csapattársa, a védőközéppályás Rodri egy Range Rover Sportot birtokol, ami 54 266 fontot, vagyis 24 millió forintot ér.

Korábban Szoboszlai Dominikkel volt tele a sajtó, amikor egy keveset eláruló Instagram történetében a szemfülesek kiszúrták, hogy egy Bentley Bentayga volánja mögött ül. Bár a konkrét értékét nem ismerni, egy ilyen SUV akár 130 millió forintot is kóstálhat.

Az összeállított lista itt látható:

Harry Langer / DeFodi Images / Getty Images