Úgy vélik, hogy a DMC DeLoreanből még mindig körülbelül 6500 példány közlekedik az utakon, és közülük sok garázsokban és magángyűjteményekben éli életét. Ezek mellett létezik egy texasi műhely, ahol ezeket a modelleket gyári állapotukba restaurálják. Ezek pedig versenyeznek is egymással, ha úgy van, mutatjuk a videót, amiben egy DeLorean igyekszik legyorsulni egy másik DeLoreant.

A jobb oldalon egy DeLorean Time Machine látható, a Vissza a jövőbe című filmből ismert időutazó gép pontos másolata, fluxuskondenzátorral és minden egyéb más kellékkel felszerelve. Ezzel szemben balra egy széria DMC DeLorean áll, amelyet a Renault-tól származó 2,85 literes, V6-os motor hajt.

DMC DeLorean (balra) a DeLorean Time Machine társaságában

Tegyük gyorsan hozzá, a DeLorean nem a lenyűgöző végsebességéről híres. Gyári állapotában az ülések mögött található V6-os motor 130 lóerős csúcsteljesítményt produkál 5500-as fordulatszámon, és 207 Nm forgatónyomatékot 2750-es fordulatszámon. A széria ötfokozatú kézi sebességváltóval párosítva 8,8 másodperc alatt gyorsítja fel a járművet álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre, bár egyes források 9,5 másodperces gyorsulási időt emlegetnek.

A DeLorean Time Machine hajtáslánca egy kicsit más. Elektromos, és működéséhez 1 620 000 lóerő (1,21 gigawatt) teljesítményre van szükség – mármint a Vissza a jövőbe című filmben, ahol ez az energia egy plutóniummal működő atomreaktorból származik. A valóságban egy belső égésű motor gondoskodik a meghajtásról.

Szóval, melyikük lehetett a gyorsabb? Az alábbi videóból megtudhatod: