Jay Leno szerint az elektromos autóké a jövő

Közzétéve:
2019-08-09, 12:12

A showman garázsában egy Tesla Model S is pihen.

A Tonight Show egykori házigazdája autó imádatáról is híres, hatalmas gyűjteménye van különböző járműritkaságokból a Los Angeles-i garázsában. Régóta futott YouTube csatornáján a Jay Leno Garázsa című műsor, melyben érdekes embereket és izgalmas vasakat mutatott be. A műsor most már a CNBC csatornán fut, melynek most mutatják be az új évadát. Ennek kapcsán készítettek egy interjút vele, melyben elmondta, mit gondol az autózás jövőjéről.

Leno tulajdonában van három éve egy Tesla Model S, melyről a megbízhatóság tekintetében is igen jó véleménnyel volt.

„Van egy Teslám, három éve megvan. Sosem kellett szerelni, folyadékokat sem cseréltem.”

Jay Leno és a Tesla Roadster

Az elektromos autóknak valóban kisebb a karbantartási igénye, mint a belsőégésű motorral ellátott járműveknek, a fékfolyadékok és a pollenszűrő cseréjén kívül nem sok mindent kell karbantartani egy villanyautón. Leno szerint az elektromos autózásé a jövő, ezt pedig ki is fejtette.

„Nagyjából 1800-tól 1911-ig gőzzel hajtották a gépeket. Aztán a belsőégésű motor vette át ezt a szerepet egészen napjainkig. Szerintem egy ma született gyereknek pont annyi esélye lesz belsőégésű motorral szerelt autót vezetni a jövőben, mint amennyi esélye van napjainkban valakinek manuális váltós járművet vezetni.”

A showman korábban a Tesla Roadster prototípusát is megvizsgálta, mely szintén nagy benyomást tett rá.

„Ahhoz, hogy egy új technológia sikeres legyen, jobbnak kell lennie, mint a leváltani kívánt technológia. A Tesla szerintem megoldotta ezt a problémát, hiszen 5-600 kilométert is elmennek a járműveik egyetlen feltöltéssel. Ráadásul karbantartani sem kell őket. Gyorsabbak is a robbanómotoros autóknál, szóval nem nagyon látom értelmét, hogy valaki belsőégésű motorral szerelt járművel közlekedjen. Hacsak nem hosszútávú fuvarozásban dolgozik.”

Ezen a videón te is megnézheted, hogy mutat egy Tesla Model 3.

Forrás:

Kapcsolódó írások

Tesla Model 3
2019. május 22.
Még időpontot is foglal neked a szerelőnél a Tesla legújabb kiegészítője
1905 Baker electric coupé, fekete, oldalnézet, balról, RM Sotheby’s
2018. november 27.
2018 legfelkapottabb trendje az elektromos autózás. Hiába tűnik újszerű divatnak, az elektromos autók már az 1890-es években megszokottak voltak…. aztán jött jó pár évtized kihagyás.
Tesla Model 3 szemből
2019. június 16.
A Model 3 a világ összes elektromos autóját kenterbe veri, ha a minél gyorsabb feltöltésről van szó.
Az elektromos autók történetének 4 fő mérföldköve
2016. november 18.
Manapság egyre felkapottabb téma az elektromos autóké, úton-útfélen találkozunk velük, legutóbb másfél milliós állami támogatást hirdetett meg új elektromos autók vásárlására a magyar kormány