Egy belga anyuka kartonból épített magának egy saját „autót”, majd a lányával együtt meglátogatta a hozzájuk legközelebb eső McDonald’s-ot. A McDo Mobile-ra keresztelt „jármű” láttán sokaknak kikerekedett a szeme.

A szóban forgó anya-lánya párosnak van egy szokása, havonta egyszer mindig elmennek kajálni a tőlük 500 méterre található Mekibe. A koronavírus-járvány viszont most megnehezítette a dolgukat, ugyanis a helyi McDonald’s étteremben csak az autós ablakon keresztül szolgálták ki a vendégeket a COVID-19 miatt. Nathalie Moermans viszont nem rendelkezik autóval, és a járványhelyzet miatt hozott szabályok miatt kizárt volt, hogy valaki más autójával vagy egy kölcsönautóval keljenek útra. Moermans lánya viszont már nagyon szeretett volna enni egy kis mekis kaját, ezért az anyuka kitalálta, hogy kartonból készít magának egy kocsit, amivel aztán majd beáll a McDrive-ba.

„A lányom először buta ötletnek és cikinek tartotta, hogy így induljunk el az étterembe, de aztán beállt segíteni, miután meggyőztem arról, hogy milyen jó lesz ezen röhögni pár év múlva, amikor visszaemlékezünk ezekre a napokra. Plusz az unokáimnak is elmondhatja majd, hogy mekkora arc volt a nagymamájuk” – nyilatkozta Moermans a The Brussels Times-nak.

A kartonautó még egy Covid-19 feliratú „rendszámtáblát” is kapott, valamint a „Bocsi, McDonald's-os kaját akarok, de nincs autóm” üzenetet is ráírták a hölgyek az autóra, így kértek elnézést a McDrive-ban mögöttük várakozó autósoktól.

Moermans elmondása szerint hatalmas feltűnést keltettek az utcán: az autósok vidáman dudáltak nekik, a járókelők pedig leálltak fotózkodni velük. Még a rendőrök is megállították a kartonautót.

„Elmondtam a rendőrnőnek, hogy nincs autóm, de nagyon szerettünk volna mekis kaját enni. Óriási nevetésben tört ki, miután ráeszmélt, hogy egy kartonpapírból készült autóból beszél hozzá két ember” – elevenítette fel az igazoltatás pillanatait Moermans.