Kartonpapírból és acélcsövekből építettek egy Bugatti Chiront Vietnámban

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-04-01, 11:21

Cserébe nem is kerül majdnem 3 millió dollárba.

Két vietnami srác a fejébe vette, hogy megépítik a saját Bugatti Chiron modelljüket, méghozzá a lehető legkevesebb anyagi ráfordítással. Így született meg a házilag barkácsolt Bugatti, aminek a karosszériaelemei kartonpapírból készültek.

Házilag barkácsolt Bugatti Chiron

Az emberi erővel meghajtott „autó” alváza összehegesztett acélcsövekből készült, amelyre aztán ráhelyezték a kartondarabokból összeollózott karosszériát. A négykerekű nem rendelkezik belső égésű motorral, viszont taláható benne egy pedálrendszer, amit a lelkes vietnamiak egy bicikliből szereltek ki.

Házilag barkácsolt Bugatti Chiron

A srácok mindent megtettek, hogy a fillérekből összerakott jármű minél jobban hasonlítson az eredetire, aminek a megvásárlására nyilvánvalóan nincs elég pénzük. Az ikonikus patkó alakú hűtőrácsot például elég szépen lemásolták, és még saját rendszámot is gyártottak a házilag barkácsolt verdához.

Az igazi Bugatti Chiron egy igazi vadállat, erősebb és gyorsabb is a Veyronnál. A Chiron motorházteteje alatt egy 16 hengeres, 8,0 literes quadturbós W16-os erőforrás lapul meg, amelynek a teljesítménye 1500 lóerő, a maximális nyomatéka pedig 1600 Nm. A hétfokozatú, duplakuplungos automata váltóval ellátott szörnyeteg 2,5 másodperc alatt gyorsul 100-ra, a végsebessége pedig 420 km/h körül mozog. Ennek tükrében nem csoda, hogy a kiinduló ára 2,8 millió dollár.

Kapcsolódó írások

Elon Musk áll a betört ablakú Tesla Cybertruck előtt
2019. november 25.
A bemutató előtti próbán minden simán ment.
Forgalmi dugó Amerikában
2019. december 03.
Most azért volt miért sajnálni a jenkiket.

További hírek