2022. február 19. | 07:40

Korábban Hugh Jackman és Christian Bale neve is felmerült szereppel kapcsolatban, ám most a Star Wars filmek egyik sztárja tűnik befutónak.

Ha igaznak bizonyulnak a pletykák, Adam Drivernek fel kell frissítenie olasztudását, hiszen a Deadline szakportál értesülései szerint ő játszhatja Enzo Ferrari szerepét a legendás autógyártó alapítójáról szóló filmben. Korábban Hugh Jackman és Christian Bale neve is felmerült a szereppel kapcsolatban, ám most a Star Wars filmekben Kylo Rent alakító színész tűnik befutónak.

A hírek szerint Penelope Cruz játszhatja majd Laurát, Ferrari feleségét, az olasz üzletember szeretőjének, Lina Lardinak szerepét pedig Shailene Woodley kaphatja. A film rendezője, Michael Mann neve leginkább az Az utolsó mohikán című film kapcsán ismert. Az alkotást már hosszú évek óta tervezik elkészíteni, eredetileg Sydney Pollack rendezte volna, ám ő elhunyt, mielőtt megvalósíthatta volna elképzeléseit. A Deadline úgy tudja, hogy a forgatások idén májusban kezdődhetnek.

A forgatókönyv szerint a filmben az 1957-es év történéseit ismerhetjük meg. Ebben az esztendőben a Ferrari 335S versenyautójáról leszakadt egy kerék a legendás Mille Miglia versenyen. Az autó a közönség soraiban kötött ki, a balesetben elhunyt a pilóta, a navigátor és kilenc néző. A Ferrari ellen gyilkosság miatt eljárás indult, miközben a vállalat csődközeli állapotba került. A mozifilmben a nézők láthatják, hogyan küzdött meg Enzo Ferrari ezekkel a nehézségekkel.

Enzo Ferrari 1898-ban, az olaszországi Modenában született, autóversenyzői pályafutását 1919-ben kezdte meg. Nem sokkal később csatlakozott az Alfa Romeo csapatához, ahonnan 1931-ben vonult vissza.

A II. világháborút követően a Ferrari autómárka számos jelentős bajnoki címet könyvelhetett el. A gyár alapítója, Enzo élete azonban a fia korai halála miatt fenekestől felfordult, pénzügyi okokból egyesülnie kellett más autógyártókkal. 1977-ben hivatalosan lemondott az elnöki pozícióról. 1988-ban hunyt el. Részletes élettörténetéről ide kattintva olvashatsz.