Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
hétfő - 2023. december 04.
-1 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 579 Ft
100 635 Ft
D 607 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

A körforgalomban előzte a tanulóvezetőt a türelmetlen autós Keszthelyen - VIDEÓ

2023. augusztus 22. | 08:15

Éppen az oktatója magyarázta a tanulónak, hogy mi az ideális ív egy ilyen körforgalomban, mire jött a türelmetlen autós.

Különösen hálás vagyok az oktatómnak, aki anno azt tanította, hogy csak azért, mert tanuló vagy kezdő vagyok, nincs jogom feltartani a forgalmat. Hiszen sokan ismerjük a jelenséget, amikor a városban 30-35-tel haladó tanulót kerülgetik, ezzel pedig csak veszélyeztetik szegényt.

De akkor ott a másik véglet, az az autós, akit nem is érdekel semmi, csak ha meglátja a kék T betűt, akkor már előz. Pedig lehetnénk kicsit türelmesebbek is a tanulókkal, hisz jó esetben egyszer mi is jártunk a cipőjében.

Az a keszthelyi volkswagenes viszont egyáltalán nem volt türelmes azzal tanulóval, aki épp egy körforgalomban haladt. A fedélzeti kamera hangot is vett, lehetett hallani, hogy az oktató az ideális ív használatát magyarázta.

Azt is elmondta, hogy 2-3 kört mentek, hogy a tanuló megszokja a körülményeket, a környezetet, de egy autósnak ez nem tetszett. Pont azt mutatta az oktató, hogy a körforgalomban is fontos a jobbratartás, majd balról megjelent a Volkswagen.

A lehető legtahóbb módon, a körforgalom közepe felől kielőzi a tanulóvezetőt, aki tartva az ideális ívet véletlen majdnem belement. A manőverhez a Volkswagennek ráadásul fel kellett mennie a körforgalomnak vonallal és kiemeléssel elzárt részére is.

A másik probléma egyébként ezzel a manőverrel, hogy az előző sofőrnek simán kitakarhatta a tanulóautó a zebrát. Ha éppen megy rajta valaki át, azt nem látta volna a Volkswagen sofőrje és jó eséllyel balesetet okoz.

Alapjárat
Figyelmetlen kamionos rongyolt bele egy elakadt autóba a Kőröshegyi völgyhídon - VIDEÓ Bezúzták az ámokfutó tanulóvezető autóját Ausztráliában

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!