2023. szeptember 29. | 09:58

A felújítás során a villanyoszlopokat nem helyezték át az út közepéről, mert a város szerint nagyon drága lett volna.

Nemrég különös felvételek kerültek fel az internetre egy mosonmagyaróvári utcáról. Az egészet leaszfaltozták, ám a villanyoszlopok az út kellős közepén állnak.

Ezért nem csak az útelválasztás lett érdekes, de a nyomvonal kialakítása is. Felülnézetből olyan, mint egy gégecső, mert az oszlopoknál kiszélesedik az aszfalt, majd a kettő közötti szakaszon összeszűkül.

A város a felújítás során nem véletlen nem helyezte odébb az oszlopokat a Királydomb utcában. A póznák áthelyezése majd újrakötése több tíz millió forintba került volna amellett, hogy a felújítás is sokkal lassabban készül el miatta.

A lakosok egyébként így is nagyon örülnek a felújításnak, hiszen korábban itt földút volt. Ez mindig hatalmas porral járt, egy helyi lakos sövényfallal védte a házát a por ellen.

Őket egyébként nem zavarja, hogy az út közepén maradtak a villanyoszlopok, hiszen eddig is így volt, csak földúttal. Szerintük úgy is kerül majd ki rájuk valamilyen figyelemfelkeltő tábla, és nem lesz baleset.

A kivitelezésért felelős vállalat elmondta, hogy a tervek szerint kis szigetek kerülnek majd az oszlopok köré. Ezzel szeretnék felhívni a közlekedők figyelmét, és elkerülni a baleseteket.

Depositphotos