2024. május 07. | 23:59

A versenyautó megépítése kicsik és nagyok számára is jó móka lehet.

Legalább kilenc éves gyermekek számára javasolja a 274 elemből álló Audi megépítését a gyártó. A LEGO Speed Champions - Audi S1 e-tron quattro versenyautó 97 lépésből összerakható. Mindez közel két órámba telt, igaz, közben lebonyolítottam egy telefonhívást is.

Ebben a dobozban rejtőzött a LEGO Speed Champions - Audi S1 e-tron quattro versenyautó | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

Egyszer egy kollégám ráfaragott arra, amikor minden csomagot kibontott, majd úgy próbálta szortírozni az elemeket, ezért én önmérsékletet gyakorolva csak az egyes számmal ellátott csomagokat nyitottam ki első körben. Három ilyen csomag volt, amiket gondosan kupacba rendeztem, bár mint utóbb kiderült, ezeket az elemeket nyugodtan egybe ömleszthettem volna.

A doboz első csomagjának tartalma | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

Az első lépés szokás szerint a sofőr figurává illesztése. Döntés kérdése, hogy az ember hajat rak a fejére vagy bukósisakot - én a szerelési munkálatokhoz sisakot adtam rá, fő a biztonság. Az első csomagból az autó hátsó fele építhető meg, ami sok odafigyelést igényel, de különösebb buktatókat nem tartalmazott ez a fázis.

A LEGO Audi S1 e-tron quattro nagyjából 50%-os készültségnél | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

A második csomag kibontását követően már jobban résen kell lenni, de aki követi az útmutatót, annak nem lesz nehéz dolga. A matricákkal érdemes óvatosan bánni és nem kapkodni a szép eredmény érdekében.

LEGO Speed Champions - Audi S1 e-tron quattro versenyautó | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

Érdemes alaposan megfigyelni, hogy pontosan milyen színű “lapos elemeket” kell használni, így elkerülhetők a visszabontások. Van középszürke, sötétszürke és fekete elem is, ezekből sok a hasonló formájú mütyür alkatrész, úgyhogy némi koncentrációra szükség van a gördüléken építkezéshez. Aggodalomra azért nincs ok, hiszen ha netán hibázna az ember, hamar kiderül, hogy valami kiáll, nem oda illik, és gyorsan korrigálni lehet a dolgokat.

LEGO Speed Champions - Audi S1 e-tron quattro versenyautó felülnézetből | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu
LEGO Speed Champions - Audi S1 e-tron quattro versenyautó hátulról | Fotó: Tóth Balázs / Alapjárat.hu

Jelenleg tíz forint híján tízezer forintért kapható a készlet a LEGO weboldalán. Bátran merem ajánlani legalább 9 éves gyermekeknek és nagyoknak egyaránt.

Tóth Balázs / Alapjárat.hu