LEGO-kockákból épített egy miniatűr 601-es Trabantot egy magyar tervező

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-05-12, 11:24

A Trabihoz egy kiegészítő csomag is készült.

Egy magyar tervező, név szerint Dankó Péter lenyűgöző részletességgel megépített egy miniatűr 601-es Trabantot, a szakember a munkálatok során kizárólag LEGO-kockákat használt fel. Az embereknek nagyon megtetszett Péter alkotása, ezért nem kizárt, hogy a végén hivatalos LEGO-szett készülhet a Trabantból.

LEGO Trabant szemből

A LEGO oldalán nagyon nagy népszerűségnek örvend a babakék Trabi (hossza: 260 mm, szélessége: 110 mm, magassága: 105 mm), a kicsi kocsi eddig több mint 7000 pozitív visszajelzést kapott. Ha négy hónap múlva eléri a tízezer támogatót a Trabant, akkor jön a következő kör, melynek során a dán játékgyártó cégnél megvitatnák, hogy a projekt megállná-e a helyét boltban megvásárolható szettként.

Ha a LEGO fejesei rábólintanának a 601-es Trabant tömeggyártására, akkor az építőkockák összeszerelésére szakosodott szakemberek elvégeznék a végső simításokat, így a gyerekek számára egyszerűbbé válna az autó megépítése, plusz a végeredmény is élethűbb lehet. Bár meg kell hagyni, hogy Péter remek munkát végzett ezen a téren.

LEGO Trabant hátulról

A Trabanthoz egy kiegészítő csomag is készült, amelyben krómozott lökhárítók, magyar rendszámcsomag és egy tetőcsomagtartó is lapul.

A babakék színről pedig rögtön ez a jelenet ugrott be nekem (aki esetleg még nem látta a Blöff című filmet, az gyorsan pótoljon!):

Origo

LEGO

Kapcsolódó írások

Trabant 601 S
2019. július 05.
Legfeljebb 2 millió forintot kell kifizetni egy kitűnő állapotú szedán vagy lépcsőshátú kivitelért.
Ronny Urland Honda motoros Trabant 601S-je
2019. október 09.
Az európai hegyi felfutó sorozaton pirított a Honda motoros Trabant.

További hírek