péntek - 2023. június 02.
21.5 °C
tiszta égbolt
alapjarat.hu logo
95 574 Ft
100 626 Ft
D 555 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Meggyűlt a Citroen Ami baja a Monacói Nagydíj legnehezebb kanyarjával - VIDEÓ

2023. március 14. | 23:51

A versenypálya egyik legizgalmasabb pontja kifogott a francia gyártó városi elektromos autóján.

A Citroën Ami a francia gyártó kocka alakú, elektromos városi mopedautója. A kétszemélyes jármű méreteinek köszönhetően praktikus megoldást nyújt a parkolás során. A lenti videóból kiderül, hogyan boldogult az Ami a Monacói Nagydíj versenypályájának egyik legnehezebb pontjával, a Fairmont (Loews)-kanyarral.

Ahogy a felvételén is látható, a hajtűkanyar bevételére tett első kísérlet még aránylag jól sikerült, a gumik ugyan erősen csikorogtak, ám nagyobb katasztrófa nem történt. Lefelé már nem mentek ilyen zökkenőmentesen a dolgok, a miniautó a kanyar csúcspontján az oldalára borult.

Mivel az eset viszonylag alacsony sebességnél történt, a sofőrnek valószínűleg semmi baja nem esett. A járdán lévő embereket a szegélyen lévő bóják védték a sérülésektől, így csak anyagi kárról kell beszámolnunk.

A Fairmont-kanyar a Forma-1-es Monacói Nagydíj helyszínének egyik legismertebb, egyben legnehezebb pontja. Ez a leglassabb kanyar az F1-ben, a versenyzőknek jelentősen le kell lassítaniuk a 180-fokos forduló teljesítéséhez. Számszerűsítve, ez majdnem 50 km/h-s sebességet jelent, ez Forma-1-es lépték szerint extrém lassúnak számít, és komoly fékezést igényel.

Az 1996-os Monacói Nagydíj egy történelmi Forma-1-es verseny volt, melyet végül csak a dobogós pilóták tudtak befejezni. Ezen a futamon ünnepelhette pályafutása egyetlen győzelmét Olivier Panis, rajta kívül David Coulthard és Johnny Herbert teljesítette a 75 körös távot.

A versenyt egyébként a 2 órás limit lejártával intették le. Az említett esős futamon a hírhedt hajtűkanyar is szedett néhány áldozatot.

Depositphotos
Nézz meg 10 penge autót az eddigi AMTS-ekről! - 1. rész Környezetvédők bírósági eljárást kezdeményeznének a Tesla berlini gigagyára ellen

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!