Kártörténeti elemzés 3 990 Ft-ért
péntek - 2023. december 08.
-0.5 °C
erős felhőzet
alapjarat.hu logo
95 577 Ft
100 635 Ft
D 598 Ft
fuel prices icon fuel prices icon

Megvédett egy Teslát a saját testi épségét kockáztatva, kirúgták, majd bizalmas információkat szivárogtatott ki az autógyártó kapcsán

2023. november 16. | 11:22

Hősből elsőszámú közellenséggé vált a Tesla egykori alkalmazottja.

Valószínűleg kevesen ismerik Lukasz Krupski nevét, így kezdjünk egy rövid történeti áttekintéssel. A férfi a Tesla egykori alkalmazottja, 2019 márciusában tagja volt annak a csapatnak, amely Norvégiában készítette elő az autókat a megrendelők számára, akik egy Oslóban található kiállítóközpontban tervezték átvenni rendelésüket.

Az egyik munkatárs babrált valamit a töltőberendezéssel, emiatt a helyszínen tűz ütött ki. Krupski azonnal reagált a vészhelyzetre, kirántotta a töltőt egy Model 3 alól, majd pusztakézzel kihúzta a megolvadt kábeleket. A hősies cselekedetet végrehajtó férfi súlyos égési sérüléseket szenvedett.

Krupski önfeláldozó akciójának híre Elon Musk fülébe is eljutott, a Tesla vezérigazgatója egy személyes emailben gratulált munkatársának. A bajok akkor kezdődtek, amikor hősünk válaszolt a nagyfőnök levelére, melyben kitért arra, hogy a vállalat norvégiai bázisán nem igazán veszik komolyan a biztonsági előírásokat. Krupski kiemelte, hogy nem volt tűzoltókészülék a közelben, az eset színhelyén pedig kartondobozok, és egyéb gyúlékony tárgyak hevertek.

A jóhiszeműen eljáró férfi közvetlen felettesei nem örültek annak, hogy ő a vezérigazgatóval diskurál az említett hiányosságokról. Krupski azt állítja, a főnöke kijelentette, nincs jövője a Teslánál, egy másik munkatárs pedig azzal fenyegetőzött, hogy hátba szúrja Krupskit egy csavarhúzóval.

A korábban hősként ünnepelt férfit 2022-ben kirúgták. Ettől annyira dühös lett, hogy az általa aggályosnak vélt biztonsági problémákról képeket is készített, majd bizalmas belső adatokat és információkat szivárogtatott egy német napilapnak. Nyilvánosságra kerültek a Tesla Autopilot rendszerével kapcsolatos hiányosságok, valamint a Cybertruck modell körül kialakult problémák, emellett a sajtó a személyzetről szóló adatokhoz is hozzájutott.

Az esetnek természetesen jogi következményei is vannak. Az Egyesült Államok Autópálya Közlekedésbiztonsági Nemzeti Hivatala (NHTSA) többször is meghallgatta Krupskit az Autopilot ügyében, a Tesla ügyvédjei pedig a károsult dolgozók igazát próbálják érvényre juttatni. A Tesla európai főhadiszállása Hollandiában található, az országos Adatvédelmi Hatóság a Krupski által elkövetett szabálysértés súlyosságát vizsgálja.

Eközben a vádlott perrel fenyegeti a Teslát, szerint ugyanis méltánytalanul jártak el vele szemben. Krupski legnagyobb problémája ezzel kapcsolatban az, hogy jelenleg nincs pénze ügyvédet fogadni.

Hihetetlen ok miatt hajtott végre kényszerleszállást egy repülő New Yorkban Az év egyik legbizarrabb járgánya az utcákat járó dodzsem - VIDEÓ

Mások ezt olvassák

Kérek még hírt!