Megvette, majd hazavezette az utolsó legyártott Chevy Impalát a 93 éves öregúr

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-06-30, 10:37

Pinky Randall, azaz „Mr. Chevrolet” nagyon boldog volt az autó átvétele után.

2020. február 27-én került le a detroiti gyártósorról az utolsó legyártott Chevrolet Impala. A tizedik generációs Impala egy 93 éves férfi tulajdonába került, aki a vásárlás után haza is vezette az autót.

Az utolsó legyártott Chevy Impala szemből

A General Motorshoz tartozó Chevrolet a jövőben a szedánok helyett a crossoverek, az SUV-k és a pick-upok gyártására szeretne koncentrálni, ezért nem valószínű, hogy valaha is készül több Impala. Az összesen 10 generációt megélt modelltől 62 év (1958-2020) után búcsúzott el a Chevrolet. A General Motors körülbelül két évvel ezelőtt döntötte el, hogy nyugdíjba küldi az Impalát.

Itt jön a képbe a 93 éves Pinky Randall, akinek már a beceneve is sokatmondó: Mr. Chevrolet. Amikor az idős úriember megtudta, hogy hamarosan beszüntetik az Impalák gyártását, akkor elment a Chevrolet főhadiszállására, amely Michigan államban található. Randall elmondta, hogy szeretné megvásárolni az utolsó legyártott Chevy Impalát, amelyet 2019-ben meg is rendelt. A 305 lóerős autó átvétele után a sokat megélt férfi beült a kormány mögé, majd hazavezetett, nagyjából 30 perc alatt jutott el A pontból B-be, az anyósülésen pedig a felesége utazott.

Pinky Randall

Az utolsó legyártott Impala egyedi rendszámtáblákat kapott elöl és hátul is. A kocsi elején található rendszámon a „Mr. Chev” felirat olvasható, amely Randall becenevére utal. A hátsó rendszámtáblán pedig a „FINAL1” (final one, magyarul végső) szöveg virít.

Az utolsó legyártott Chevy Impala hátulról

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

1957 Chevrolet Bel Air, vörös, kupé, fekete háttér, oldalnézet, balról
2019. augusztus 25.
1957-ben bemutatkozott az USA máig egyik legikonikusabb autója, a 2. generációs Chevrolet Bel Air második ráncfelvarrott változata. A sorhatos és V8-as motorral szerelt autó nem csak az amerikai életérzés egyik jelképe, de több filmben és sorozatban is szerepelt
1987 Buick Grand National, Buick GNX, matt fekete, elölnézet, oldalnézet, balról döntve, alulnézet
2020. január 11.
A XX. században a General Motors divíziói számos nagyszerű autóval gazdagították az amerikai utakat, melyek nagy hatással voltak az cégcsoport fejlődésére. Ma közülük ismerhetsz meg tízet!

További hírek