2020. február 27-én került le a detroiti gyártósorról az utolsó legyártott Chevrolet Impala. A tizedik generációs Impala egy 93 éves férfi tulajdonába került, aki a vásárlás után haza is vezette az autót.

Az utolsó legyártott Chevy Impala szemből

A General Motorshoz tartozó Chevrolet a jövőben a szedánok helyett a crossoverek, az SUV-k és a pick-upok gyártására szeretne koncentrálni, ezért nem valószínű, hogy valaha is készül több Impala. Az összesen 10 generációt megélt modelltől 62 év (1958-2020) után búcsúzott el a Chevrolet. A General Motors körülbelül két évvel ezelőtt döntötte el, hogy nyugdíjba küldi az Impalát.

Itt jön a képbe a 93 éves Pinky Randall, akinek már a beceneve is sokatmondó: Mr. Chevrolet. Amikor az idős úriember megtudta, hogy hamarosan beszüntetik az Impalák gyártását, akkor elment a Chevrolet főhadiszállására, amely Michigan államban található. Randall elmondta, hogy szeretné megvásárolni az utolsó legyártott Chevy Impalát, amelyet 2019-ben meg is rendelt. A 305 lóerős autó átvétele után a sokat megélt férfi beült a kormány mögé, majd hazavezetett, nagyjából 30 perc alatt jutott el A pontból B-be, az anyósülésen pedig a felesége utazott.

Pinky Randall

Az utolsó legyártott Impala egyedi rendszámtáblákat kapott elöl és hátul is. A kocsi elején található rendszámon a „Mr. Chev” felirat olvasható, amely Randall becenevére utal. A hátsó rendszámtáblán pedig a „FINAL1” (final one, magyarul végső) szöveg virít.

Az utolsó legyártott Chevy Impala hátulról