2023. augusztus 28. | 13:58

Egy Opel Monza szemét nyomták ki az Autobahn aszfaltján, meglepő eredménnyel.

A legtöbbször olyan videók futnak nagyot az internet bugyraiban, ahol különböző szupersportautókat hajtanak meg az Autobahn aszfaltján, jellemzően bőven 300 km/óra feletti végsebességgel.

A TopSpeedGermany és a NoSpeedLimitGermany YouTube-csatorna viszont arról ismeretes, hogy egészen hétköznapi autókat is megjáratnak a német autópályán. Utóbbin egy Opel Monza tűnt fel, méghozzá a legerősebb, 180 lóerős, 3,0 literes kivitelben. 

Ebben a kupéban egy hathengeres motor dolgozik, ez a konkrét autó egyébként közel 40 éves, 1984-es évjáratú. Automata váltóval szerelték, a gyári végsebessége pedig 215 km/óra. 

A legtöbb ilyen videóval ellentétben itt most a fejkamerával felszrelt sofőr mellett egy utas is ült a kocsiban a teszt során, feltehetően a jármű tulajdonosa volt az. Az autópályára felérve lelkesen pörgött fel a sorhatos motor, nagyjából 200 km/óra környékén 5500 küröl forgott a főtengely.

Szerencsére nem volt nagy forgalom, szinte teljesen üres volt a belső sáv a korlátozásoktól mentes szakaszán a német autópályának, így hamar elérték a 215 km/órás tempót. Itt azonban nem állt meg az öreg Monza, egy ponton a 221 km/órába is belenyalt.

Mindezt úgy, hogy egy utast is szállított a jobb első ülésen. Az Autobahn aszfaltján végzett tesztről készült videót itt tudod megnézni:

Keystone / Stinger / Getty Images