2023. május 15. | 10:34

Ez tudja egy több mint 10 éves Opel az Autobahn aszfaltján.

A legtöbbször olyan videók futnak nagyot az internet bugyraiban, ahol különböző szupersportautókat hajtanak meg az Autobahn aszfaltján, jellemzően bőven 300 km/óra feletti végsebességgel.

A TopSpeedGermany és a NoSpeedLimitGermany YouTube-csatorna viszont arról ismeretes, hogy egészen hétköznapi autókat is megjáratnak a német autópályán. Utóbbin egy J Astra tűnt fel az 1,4-es, 140 lóerős turbómotorral szerelve, kombi kivitelben, kézi váltóval.

A 2011-es évjáratú családi kompakt gyári végsebessége 200 km/óra, ebből a videóból pedig kiderül, hogy még 12 év után is képes-e ezt hozni a német autópálya sebességkorlátozásoktól mentes szakaszán. A forgalom nem volt túl kegyes a videó készítőjéhez, sokszor el kellett vegye a gázt egy-egy előző jármű miatt.

Végül aztán sikerült kb 210 km/órás tempót elérnie, így azt lehet mondani, hogy a kombi Astra nem teljesített rosszul. A megszokottól eltérően most nem volt bent a telefonon elindítva a GPS alapú sebességmérő, így kénytelenek vagyunk elhinni az autó műszerfalán látottakat.

Ez a témakör most is forró, hiszen Magyarországon módosították a szabályokat a sebességmérések kapcsán, és mivel már nem számolnak 3 km/óra hibahatárt, így az autó műszerének pontatlansága is nagyobb szerepet kap, hiszen már akár 51 km/órás sebességért is adhatnak bírságot városom belül, de autópályán, 100 felett sem játszik már a 3 százalékos enyhítés.

Ha pedig az érdekel, hogy ennek az 1,4-es, turbós J Astrának milyen típushibái vannak, akkor ezt a cikket is érdemes elolvasnod. Sajnos nincs túl jó híre ennek a szériának, Opel-gurunk pedig azt is elmondja, hogy miért.

Az Astra német autópályán nyújtott produkcióját pedig itt lehet megnézni:

Opel