Mobil WC-kből kukkolják a holland rendőrök a gyorshajtókat

Tóth Balázs
Közzétéve:
2021-04-06, 15:50

A helyi rendőrség megdöbbentő módszert eszelt ki a traffipaxok elrejtésére.

Az nem újdonság, hogy a rend éber őrei lesből vadásznak a sebességhatárokat túllépő sofőrökre, az azonban igen, hogy hova rejtették a mérőeszközöket Közép-Hollandia egyenruhásai. Történt ugyanis, hogy az utrechti-i rendőrök azt kapták feladatul, hogy a Waterlinieweg országúton dolgozó munkások védelmében dolgozzanak ki olyan módszert, hogy jobb belátásra bírják a száguldozó autósokat.

A helyi rendőrök arra jutottak, az lesz a legjobb, ha úgy mérik az autósok sebességét, hogy ne lehessen észlelni a traffipaxokat. Az útszéli növenyzetet rendező munkásokkal haladva kamu utánfutós mobil WC-ket állítottak fel a rendőrök, amelyekbe sebességmérőket telepítettek. Ezeket ugyanis nem illemhelységként használták, hanem innen mérték az autósok tempóját.

sebességmérés mobil WC-ből

Azt az útszakaszt, ahol a munkások dolgoztak, 70 km/h-ról 50 km/h-ra korlátozták. Egy hét alatt 143 alkalommal állapítottak meg sebességtúllépést.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

Bekeményít a rendőrség, jönnek a rejtett traffipaxok!
2018. szeptember 07.
Nagyon úgy tűnik, hogy a magyar rendőrségi vezetésnél elszakadt a cérna, és megelégelték, hogy nem bírnak a renitens gyorshajtókkal. Ezért aztán bekeményítenek!
Újra mérnek az országban, de most mást
2018. szeptember 17.
Az Európai Mobilitási hét keretében a környezetszennyezés csökkentésére hívják fel a figyelmet

További hírek