2023. június 14. | 06:00

Nem rossz gépeket birtokolt az évek során.

Következő

Még aki egyáltalán nem is követi az amerikai kosárlabdát, az is legalább hallotta már Michael Jordan nevét, aki kisebb kihagyásokkal 1984-től egészen 2003-ig játszott az NBA-ben, főként a Chicago Bulls játékosaként, velük szerezte mind a hat NBA bajnoki címét.

A hat győzelem mindegyikében a döntő legértékesebb játékosa volt, emellett tizennégyszeres All Star, ebből az All Star meccsen háromszor volt legértékesebb játékos, 1984-es debütáló évében pedig az Év Újonca címet is elnyerte. Az NBA mindenkori tabelláján az ötödik legtöbb pontot szerzett játékos.

Visszavonulása után Jordan először csak kiélvezte a nyugdíjas éveket, de hamar visszatért és belevetette magát az üzleti életbe. Saját márkáját, a Jordan Brandet igyekezett tovább építeni, valamint Michael Jordan Motorsports nevű csapatát is irányította, amely az AMA Superbike Bajnokságban vett részt.

2006-ban részesedést vásárolt a Charlotte Hornets kosárlabdacsapatából, a klub második legnagyobb részvényesévé válva. A megállapodás részeként Jordan lett a csapat technikai és edzői részének vezetője. Jordan emellett egy NASCAR csapat társtulajdonosa is: a 23XI Racing vezetője Denny Hamlin versenyzővel együtt.

Nem csoda, hogy Jordannek hatalmas autógyűjteménye van, amely az évek során folyamatosan változott, több autóját is eladta vagy elárverezte. A jelenleg tulajdonában levő autók nagyjából 5 millió dollárt érnek, legutóbbi szerzeménye egy Hennessy Venom F5 Roadster, amely 480 km/óra feletti végsebességével a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója, amelynek teteje nyitható.

De milyen autókat birtokolt még Jordan az évek során? Lássunk néhány izgalmas darabot a teljesség igénye nélkül!

Következő
Nyitókép: Aurelien Meunier / Focus on Sport / Getty Images / Ferrari