2023. május 24. | 14:09

Ez abból derült ki, hogy készített egy közös képet az autó gyártójának vezetőjével.

A legendás kosárlabdajátékos, Michael Jordan Grove XXIII nevű privát golfkubja előtt készült egy fotó a napokban egy Hennessey Venom F5 Roadster társaságában. Viszont nem csak ő az egyetlen híres személy a képen, hanem autós berkekben a mellette álló John Hennessey is.

Hiszen az ő autógyártója jegyez több nagyon durva sportautót és esetenként hipersportautót is. Olyanokat, mint a Venom F5, ami simán tartja a lépést a Bugatti csúcsmodelljeivel, és ez nagyon nagy szó. Ehhez viszont nagyon komoly technikára van szükség. A motort középre építették be az utaskabin mögé, de még a hátsó tengely elé.

Itt egy 6,6 literes, V8-as motor dolgozik ikerturbóval megfújva, így teljesítménye 1817 lóerő, amihez tartozik további közel 2200 Nm nyomaték is. A motor bár hatalmas, ezek a számok akkor is földöntúlinak számítanak.

Hiszen egy csupán 1383 kilós autót kell mozgasson ekkora teljesítmény. Nem véletlen, hogy a Hennessey szerint nem jelenthet gondot a 480 km/óra feletti végsebesség sem, állítólag az 500-at is elérheti.

Ráadásul Michael Jordan új autója egy Venom F5 Roadster, ami ilyen végsebességgel a világ leggyorsabb sorozatgyártású autója nyitható tetővel. A megállásért mindenhol 390 mm átmérőjű tárcsák felelnek, amiket elöl 6, hátul négydugattyús fékek szorítanak.

Az érdekesség egyébként, hogy Michael Jordan nem egy kicsi ember, közel két méter magas. Ezzel szemben a Venom F5 Roadster kifejezetten kicsi autó. Nem olyan rövid, 4,66 méter hosszú, de alig 1,13 méter magas, és szélessége sem lépi túl a két métert.

Aurelien Meunier / Getty Images