Naponta 55 000 autót vonhat majd ki a belvárosból az új Duna-híd

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-04-08, 14:57

Az Üllői út forgalma pedig 6000 autóval csökkenhet a jövőben.

Február végén eldőlt, hogy Budapesten megépülhet az új Duna-híd (Galvani híd) a Galvani utcánál. Az új híd az elsődleges becslések szerint naponta akár 55 ezer autóval is csökkenteni tudja majd a belvárosi autóforgalmat.

Február 27-én a Fővárosi Közfejlesztések Tanácsának aznapi ülésén derült ki, hogy az új Duna-híddal kapcsolatos kormányzati terveket a budapesti városvezetés is támogatja. Az új híd a Rákóczi hídtól délre, Újbudán épülhet meg, az átadása után közvetlen összeköttetést biztosít majd Dél-Buda, Csepel és Dél-Pest között.

Az új Duna-hídról készített látványterv

Az új Duna-híd jelentősen csökkentheti a belső kerületek forgalmát, az előzetes modellezések előrejelzése szerint a híd napi 55 ezer autót szívhat ki a belvárosi autóforgalomból, az Üllői út forgalma pedig akár 6000 autóval csökkenhet a jövőben.

A híd tervein a rotterdami Erasmus-hidat is jegyző UNStudio és a BuroHappold Engineering dolgozik közösen. Az Újbudát és Csepelt összekötő hidat 2028 és 2033 között építhetik meg, és kötöttpályás közlekedéssel (villamossal) együtt 2×3 sávos lesz. A kormány 4,1 milliárd forintot költhet az új híd engedélyezési tervdokumentációjának elkészítésére.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Kapcsolódó írások

szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  
jegyhúzás parkolóautomatából
2019. június 14.
A felsorolt jóságokat egy telefonos applikációnak köszönheted, mely nem csak a te, hanem sok más autóvezető életét is könnyebbé teheti  

További hírek