Zenélő kocsik járják a magyar utakat napi rendszerességgel

Kiss Márton újságíró
Közzétéve:
2020-04-06, 08:48

A profi hangszórókkal felszerelt autókat legtöbbször a MÁV Szimfonikusok művészei vezetik.

A MÁV Szimfonikus Zenekar elhatározta, hogy a veszélyhelyzet idején is elviszi a klasszikus zenét a magyar emberekhez. Az együttes ennek érdekében naponta útnak indít két zenélő autót a koronavírus-járvány miatt kihalt magyar utakon.

Hyundai zenélő autó

A zenekar tiszteletben tartja a magyar kormány által hozott intézkedéseket, és arra biztat mindenkit, hogy maradjanak otthon, hogy aztán a nyitott ablakokon keresztül a tavaszi napfény mellett a klasszikus zenét is be tudják engedni a lakásaikba. A zenészek a Hyundai, a Pioneer, a Bose és a Grandvoice segítségével viszik el a klasszikus zenét azoknak is, akik ebben a helyzetben is kénytelenek munkába járni, illetve a kórházak környékét is útba ejtik, hogy néhány percre boldogságot tudjanak szerezni azoknak az egészségügyi dolgozóknak is, akik szüntelenül harcolnak az emberéletekért.

Hyundai zenélő autó

„Most, amikor súlyos veszélyhelyzettel kell megbirkóznia nemcsak hazánknak, de a világ szinte minden polgárának, talán még fontosabb, hogy néhány boldog, önfeledt pillanatot élhessünk át, feltöltődjünk és bizakodva nézzünk a jövőbe, remélve, hogy hamarosan újra megnyithatnak a koncerttermek, színházak, közösségi terek és az élet visszatér a rendes ütemébe. Mi lehetne erre jobb eszköz, mint a zene?” – szól a MÁV Zenekar közleménye.

A professzionális hangeszközökkel ellátott autókat többnyire a zenekar művészei vezetik, a Facebookon lehet tájékozódni arról, hogy az adott nap merre fognak járni a zenélő kocsik. Vasárnap például a Dunakeszi, Göd, Vác útvonal volt kijelölve a számukra.

Az autós világ friss híreiért tekintsd meg az Alapjárat hírműsorát!

Facebook

Origo

Papageno

Kapcsolódó írások

Szlovénia felől érkező kamionok a magyar-szlovén határ közelében az M70-es autópálya csörnyeföldi pihenőhelyénél 2020 márciusában
2020. április 22.
Magyarország is meghosszabbítja a COVID-19 ellen bevetett különleges szabályokat.
szmog az Erzsébet híd felett Budapesten
2019. május 30.
Az Euro 5-ös dízeleket is korlátozzák majd a szmogriadó alatt  

További hírek